DruštvoEkonomija

Opština Medijana usvojila drugi rebalans, realizacija budžeta skoro 50 odsto

Održana je 18. Sednica Skupštine Gradske opštine Medijana, na kojoj su odbornici usvojili Predlog Odluke o drugoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu Gradske opštine Medijana za 2023. godinu i razmatrali Izveštaj o eksternoj reviziji završnog računa Budžeta Gradske opštine Medijana za 2022. godinu, kao i izveštaje o radu opštinskih komisija.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, naglasio je da je realizacija budžeta za prvih šest meseci bila 46 posto.

Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana

“Da je sada kraj godine taj procenat bi bio gotovo 100 odsto, što znači da smo dobro planirali ovogodišnji budžet. Na ime socijalnih davanja potrošeno je u prvih 6 meseci ove godine 3 miliona 35 hiljada dinara, što je oko 50,58 odsto, za treće dete 4.678.000 ili 35, 45 odsto, od ukupno predviđenih 13 miliona dinara”, rekao je Kocić, i dodao da opština odlično stoji kada je reč o finansijama i može da ispunjava svoje obaveze prema sugrađanima.

On je kazao, da je opština, tokom leta organizovala Medijanino kulturno leto sa izuzetno posećenim koncertima i Likovnu koloniju sa humanitarnim ciljem. Opštinu već sutra čeka promocija uniformi za prvake za 10 osnovnih škola, Olimpijada Trećeg doba u saradnji sa najstarijim sugrađanima, i tradicionalne manifestacije Medijana za bebu više.

Druga izmena i dopuna Odluke o budžetu projektovana je na iznos od 247.747.615 dinara , u apsolutnom iznosu budžet je povećan za 3.498.942 dinara, u procentima povećanje iznosi 1,43%. Korekcija budžeta bila je neophodna zbog kadrovskih promena u Skupštini i Veću Gradske opštine Medijana, ali i nekim pozicijama u delu Uprave, pojasnio je Kocić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Због чега Н.В. не објаве реалност да су општине доказале апсолутну непотребност и дубиозу Ниша. Примери Н. Сада и Крагујевца су потврда скинутог коментара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com