Kultura

Završena Likovna Kolonija u organizaciji GO Medijana

Završena Likovna Kolonija danas u organizaciji GO Medijana i Udruženja likovnih stvaralaca "Car Konstantin" iz Niša.

Prezentacijom slika “Humanost kroz umetnost” u parku Sveti Sava, završena je peta Likovna kolonija, u organizaciji GO Medijana i Udruženja likovnih stvaralaca „Car Konstantin“.

Vesna Milojković, jedna od učesnica kolonije, uputila je izraze zahvalnosti Gradskoj opštini Medijana, na prilici da bude deo likovne kolonije i zajedno sa ostalim učesnicima, kroz umetnost, promoviše humanost i solidarnost.

Vesna je dodala, da joj ovo učešće puno znači, pre svega, kao vid terapije.

Foto: GO Medijana

Zahvalnost Gradskoj opštini Medijana na gostoprimstvu i srdačnosti, uputila je i jedna od gošći iz Bugarske, Snežana Velinova, uz obećanje da će i sledeće godine, rado biti deo ove humanitarne misije.

U okviru ovogodišnje likovne kolonije 17 vrhunskih umetnika iz zemlje i regiona, treću godinu zaredom radili su u Divljani i naslikali više od 30 izvanrednih umetničkih dela, kojima ističu lepotu i prirodni potencijal juga Srbije.

Foto: GO Medijana

Svim učesnicima, ovom prilikom, uručene su zahvalnice za učešće i doprinos uspešnoj realizaciji ove, već tradicionalne i međunarodne manifestacije, sa ciljem promocije humanosti, kroz umetnost i likovno stvaralaštvo.

Slike ovogodišnje, kao i preostale slike prethodnih kolonija, dostupne su za prodaju, a sav prihod od prodatih slika, biće namenjen za opremanje niškog GAK-a.

Imajući u vidu da je na samoj prezentaciji, bilo interesovanja za kupovinu slika, pozivaju se sugrađani da dođu u opštinu, gde će moći da pogledaju slike.

Foto: GO Medijana

Da podsetimo, prvu likovnu koloniju Gradska opština Medijana, u saradnji sa Multimedijalnim udruženjem umetnika „Car Konstantin“ organizovala je 2020. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com