Društvo

Pesma, igra i dečija graja najlepša slika Lazareve subote na Panteleju

Gradska opština Pantelej tradicionalno, u susret Uskrsu, organizuje višednevnu manifestaciju „Vaskršnje radosti na Panteleju“, unutar parkovskog prostora Crkve Svetog Pantelejmona.

Manifestacija sa višednevnim interaktivnim programom koji je namenjen deci sa Panteleja i čitavog grada trajaće od „Lazareve subote“, popularne „Vrbice“ do 28. aprila, kao i narednog vikenda od Velikog petka, 3.maja do 5.maja, prvog dana Vaskrsa.

Nakon jutarnje liturgije i podele vrbovih venčića i zvončića deci, pozdravnu pesmu „Lazarica“ i nastup izvela je mlađa folklorna grupa KUD „Anćeli“.

U nastavku, predsednica Gradske opštine Pantelej, Nataša Stanković sa najužim rukovodstvom obišla je prazničnu postavku „Uskršnjeg sela“ – humanitarnu izložbu uskršnjih jaja, koja su ukrašavala deca iz pantelejskih vrtića, a čiji je prihod namenjen u humanitarne svrhe – udruženju NURDOR, kao i kreativne radionice i slobodne aktivnosti sa animatorima iz Udruženja „Mladi kreativci-Rastemo“ , Udruženja za negovanje tradicije „Višnja“ i Udruženja za zaštitu i odgoj životinja „ZOO Planet“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com