DruštvoKultura

Novi naziv ustanove koja spaja Divljanu i Dečiji kulturni centar

Spajanjem Dečijeg centra i Divljane osnovaće se nova ustanova pod nazivom Dečiji kulturni rekreativni centar, potvrđeno je na današnoj sednici Skupštine grada.

Na današnjoj sednici Skupštine povučena je odluka o osnivanju ustanove „Dečiji obrazovno rekreativni centar“, a u Agenciji za privredne registre biće registrovana nova ustanova koja će nositi naziv „Dečiji kulturno-rekreativni centar“.

“Imajući u vidu da registracija kod Privrednog suda na osnovu prethodne odluke o spajanju nije uspela, predlagač je dao novi naziv i osnivačka akta i formiranju novog Upravnog odbora i imenovanju vršioca dužnosti direktora i ta nova institucija zvaće se Dečiji kulturni rekreativni centar. Naziv govori da se radi o ustanovi kulutre koja će moći da bude registrovana u Agenciji za privredne registre”, istakao je predsednik Skupštine grada, doc dr Boban Džunić. 

Foto: Niške Vesti/ B. Lj.

Usvajanjem rebalansa budžeta omogućene su i plate za sve radnike, a nadležni navoda da radnici ne trebaju da se plaše za svoju sudbinu jer niko neće ostati bez posla.

“Ostaće u kulturi jer je prethodnim odlukama Gradskog veća je bilo da budu u obrazovanju, ali ono što su radnici tražili to su i dobili”, dodaje dr Džunić.

Novim osnivačkim aktom pretežna delatnost ustanove je rad umetničkih ustanova, ali i zabavnih i tematskih parkova, kao i dnevna briga o deci. To znači da ustanova može da organizuje boravak, odmor, rekreaciju i oporavak osnovaca, srednjoškolaca, predškolske dece, ali i niških korisnika Centra “Mara”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Vrti, suci, spajaju, razdvajaju, pravi se gubitak, dovodi migrante, pa opet, vrti, suci, ajd ponovo zajedno! Dok su nam deca bila mala, na ekskurzije i rekreativne, protezira la je turistička mafija, uz pomoc prosvetnih radnika, za sitne privilegije, sve i svasta, diljem Srbije, a za Divljanu se pricao da vladaju vaske i da je problematicna!
    Nista uraditi necete, ako ne stanete na put turistickoj mafiji u Nisu i proglasite da je boravak u Divljani, obavezan po programu, za sve skole na teritoriji grada Nisa! Zivi bili, pa videli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com