IZBORI NIŠPolitika

Boban Stojanović pristupio Grupi građana „dr Dragan Milić“

Poznati profesor Ekonomskog fakulteta u Nišu dr Boban Stojanović pristupio je grupi građana „Dr Dragan Milić“ i predvodiće tim eksperata koji će imati zadatak da preporodi devastiranu i tragičnu ekonomsku situaciju u Nišu, saopštio je dr Dragan Milić

“Naša ideja da najstručniji dobiju priliku da rešavaju najteže probleme, a ne najposlušniji. To jedini izlaz za naš grad i celu jugoistočnu Srbiju. Niš mora biti grad u kome želis da ostanes i živiš, a ne grad iz koga želiš da pobegneš i odeš“, istakao je dr Milić. 

On je podsetio da građani Niša i Jugoistočne Srbije imaju za 20.000 dinara manju prosečnu zaradu od Novosađana i za 30.000 dinara manju od Beograđana.

„To mora hitno da se menja! Ovo je najvažnije pitanje koje mora da se reši u narednom periodu jer Niš mora biti mnogo bogatiji sa mnogo više dobro plaćenih radnih mesta kako bi i sve ostale oblasti od značaja za grad mogle da se razvijaju“, naglasio je dr Milić.

Profesor dr Boban Stojanović ima 39 godina iskustva u nastavnim, istraživačkim i drugim akademskim aktivnostima.

Na Ekonomskom fakultetu u Nišu je redovni profesor na predmetima Mikroekonomija i Teorija i politika cena. Bio je profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (1994-2002) i visiting profesor na Kazahstanskom nacionalnom Univerzitetu (KazNU) u gradu Almati.

Osnivač je i prvi upravnik Centra za multidisciplinarne studije Univerziteta u Nišu, potpredsednik Privredne komore, u dva mandata prodekan Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Član je Predsedništva i Izvršnog odbora Saveza ekonomista Srbije i dugogodišnji predsednik Društva ekonomista Ništa. Objavio je 8 knjiga, 2 monografije i preko 200 radova u eminentnim časopisima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Професор је неоспорни ауторитет и приступио је Групи грађана “Др Милић” уз напомену да сви напредни грађани припадају тој групи. Узгред и сви Пусторечани су уз Бобана.

  2. Drage Nišlije, priče o opštem povećanju životnog standarda u Nišu su jedna iluzija. To bi značilo da dodje jedan ili dva investitora, da stvore više od 500 radnih mesta sa platama oko 1000 eura i da time kreiraju domino efekat na tržištu rada u Nišu. Medjutim takvi neće doći jer Niš nema stručnog kapaciteta da podrži toliko skupo plaćene poslove. Paradoks je da je Niš u zadnjih 8 godina došao do realne granice životnog standarda društva i tu i nije tako loša situacija. Pogledajte oko vas koliko ljudi je priuštilo auto pored skupog goriva i registracije. Počeli smo kabriolete da vidjamo po ulicama! Ili koliko porodica čak i sa rurala danas putuje u Grčku bez problema na more a pre 10 godina im to bilo totalno nezamislivo. Budimo realni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com