Kultura

Otvorena peta Likovna kolonija gradske opštine Medijane

Prijemom umetnika kod predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Kocića, počela je peta Likovna kolonija u organizaciji opštine i Udruženja umetnika „Car Konstantin“ iz Niša.

Među učesnicima, umetnice iz Bugarske i vajarka iz Niša.

Uz reči dobrodošlice i izraze zahvalnosti na interesovanju i učešću, predsednik Kocić, umetnicima je poželeo „uspešan i produktivan rad u inspirativnom prirodnom ambijentu i prirodnom blagu juga Srbije“.

Kocić je naglasio da će „preostale slike sa prethodnih kolonija, kao i slike nastale na ovogodišnjoj koloniji, koja dobija internacionalni karakter, biti dostupne za prodaju“ i pozvao „sugrađane i društveno odgovorne firme da dođu, pogledaju i kupe slike, a sav prihod od prodatih slika, biće usmeren ka onima, kojima je to najpotrebnije“.

Prijem umetnika u opštini Medijana; Foto: Niške Vesti

 

Predsednik je podsetio da je „krajem februara, poklonjeno 10 slika Ginekološko – akušerskoj klinici, Kliničkog centra u Nišu, kao i prihod od 46 hiljada dinara, koji je iskorišćen za nabavku opreme potrebne GAK-u“.

Likovna kolonija će trajati od 22. do 26. aprila, a učesnici će u tom periodu raditi u Divljani, kao i prethodne dve godine.

U okviru Likovne kolonije 2024. Gradska opština Medijana, u saradnji sa niškim Narodnim muzejom, u petak, 26. juna 2024. godine, organizovaće posetu umetnika arhološkom lokalitetu Medijana, nakon koje će, u 11 sati i 30 minuta, kolonija biti zatvorena, prezentacijom slika u Svetosavskom parku.

Učesnici ovogodišnje Likovne kolonije su Goran Nikolić – Pikaso, Boža Milić – Tisin, Slavoljub Todorović – Zorkin, Vladica Milenković – Šime od Čubure, Jelena Stošić, Vera Munjaz, Jovan Mijić, Snežana Velinova i Elisaveta Vladimirova iz Bugarske, Miroljub Marjanović, Janko Piljak, Zorica Ristanović, Jelena Badnjevac, Branislav Milenković – Palma i Vesna Milojković.

Prvu likovnu koloniju, Gradska opština Medijana je u saradnji sa Multimedijalnim udruženjem umetnika „Car Konstantin“ organizovala 2020. godine, u parku Sveti Sava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com