IZBORI NIŠPolitika

SNS i njihovi koalicioni partneri noćas predali izbornu listu

Niški naprednjaci i njihovih sedam koalicionih partnera predali su noćas, dva sata iza ponoći potpise kojim se kandiduju za predstojeće lokalne izbore u Nišu.

Nosilac liste „Aleksandar Vučić- Niš sutra“ Dragosav Pavlović rekao je da su samo nekoliko sati da prikupe više od 1.500 potpisao i kazao da je to dokaz da veliki broj Nišlija podržava koaliciju “Aleksandar Vučić – Niš sutra”.

„U narednom periodu probaćemo na pravi način Niš podignemo i da aktivirajući nove kadrove, a ne zaboravljajući ljude koji su zaslužni za stranku i ostavili dobar pečat, da Niš dostigne nove visine”, izjavio je Pavlović.

Na drugom mestu na izbornoj listi koju je Pavlović noćas predao izbornoj komisiji nalazi se lider niških socijalista Igor Novaković, a treći je Milan Lazarević, sin generala vladimira Lazarević, inače lekar niške Klinike za kardiohirugiju. Na veliko iznenađenje niške javnosti na listi nema akutelne gradonačelnice Niša.

Naprednjaci su se odlučili za mlađe i nedovoljno poznat kadrove tako da kandidati za odbornike nisu ni nekadašnji gradonačelnik, a sada direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić, pretprošli gradonačelnik Darko Bulatović, kao ni bivši poverenik niških naprednjaka Zvezdan Milovanović.

Za razliku od naprednjaka, socijalisti su se odlučili za već poznate političare poput predsednika niškog odbora SPS Igora Novakovića i Mileta Ilića, nadašnjeg predsednika gradskog odbora.

U koaliciji sa naprednjacima su osim socijalista i Socijaldemokratska partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda, Jedinstvena Srbija, Srpska radikalna stranka, Pokret socijalista i Srpska stranka Zavetnici. Pomenuta koalicija prva je predala potpise za predstojeće izbore.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com