Društvo

(VIDEO) Radi pijaca “Krive livade” na Bulevaru Nemanjića

Nakon višemesečne rekonstrukcije, ponovo radi pijaca “Krive livade” na Bulevaru Nemanjića, poznatija kao Boško Buha pijaca

“Građani Niša dobili su modernu pokrivenu pijacu sa uslovima za rad koji su mnogo bolji, kvalitetniji od onih koji su bili do pre šest meseci. Dobili smo jednu modernu pijacu i na radost svih nas ovaj deo grada biće sada mnogo bolje snabdeven poljoprivrednim proizvodima i robom”, rekao je na otvaranju prvi čovek niških pijaca Goran Đorđević.

On je dodao da još uvek traju završni radovi.

“Mi smo malo i požurili sa otvaranjem pijace da bi poljoprivredni proizvođači mogli da izlažu svoju robu jer praznici idu a mi smo hteli da našim sugrađanima učinimo da mogu da se snabdeju pre praznika”, kazao je Đorđević.

Goran Đorđević, direktor JKP Tržnica Niš

Pijaca ima novi sistem protivpožarne i tehničke zaštite, kamere i lasere koji će štititi tezge, kažu nadležni.

“Sve ove tezge koje su sada na drugom delu biće porušene zato što su sada svi prodavci tih tezgi prešli na plato pijace. Nama je cilj bio da zapravo pijaca radi na samom platou,  dakle da ne bude pijaca oko pijace. Sve ovo što je van pijace obavljaće neke druge delatnosti koje se neće sukobiti sa delatnostima koje se obavljaju na samoj pijaci”, pojasnio je Đorđević.

Renovirana pijaca sagrađena je pre pola veka i ovo je prva rekonstrukcija. Otvaranju renovirane pijace prisustvovali su i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Pijaca ima 140 robnih i 126 poljoprivrednih tezgi. Radno vreme pijace je do 16 sati zimi i 17 leti, međutim pošto je ova pijaca dobro osvetljena, sada postoji mogućnost i večernjeg rada.

“Veoma sam ponosan na činjenicu da građani Niša, a i grad Niš mogu da se pohvale jednom od najlepših i najmodernijih pijaca u zemlji. Čak smo i danas imali veliki priliv novih zahteva zainteresovanih zakupaca za zakup tezgi na pijaci. Najbitnije od svega je to su naši zakupci ali i korisnici usluga zadovoljni i nasmejani i da su željno čekali današnji dan i bili nam podrška tokom ovih 6,7 meseci da što “bezbolnije” premoste ovaj period kada nisi radili”, rekao je Nikola Ždraljević, rukovodilac sektora pijačne uprave i tehničkih poslova u JKP “Tržnica”.

Pored prodaje, ovako renovirana pijaca pruža mogućnost za organizaciju još nekih događaja i to se uveliko i planira a to je kik-boks spektakl na platou pijace u narednih mesec dana, koji će prvi put biti održan na nekoj takvoj nesvakidašnjoj lokaciji.

Iz uprave Tržnice još dodaju da ako postoji interesovanje da pijaca radi i uveče, omogućiće i prodavcima i kupcima upravo to.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Sta je ovde moderno? Zar gospoja nije isla do Beca i vodila muza? Hoce reci da ovo po uzoru na pijace po Austriji ili vise im bilo uzor Vlasotince? Renovirana da, ali daleko je ovo od moderne pijace. Zimi bice haos naravno a ovi jos kazu da radi 24h. Kakav vic.

  2. Pa zar nisu mogli da natkriju stepenice koje imaju toliki uspon ako kisa pada ili ima leda , snega stariji ljudi ce ovde da lome i ruke i noge….

  3. Ово је модерна пијаца? Да ли су они нормални кад морамо већ да постављамо дијагнозе? Мени стварно није јасно како их бре више није срамота. Оно није пијаца, него ветрометина, а тек ће бити кад крене лошије време. Милион евра на ону скаламерију. Па деца би је боље смислила. Какав циркус од власти у овај Ниш. Још немају срама те се хвале.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com