Sport

Sotirovski: Obnova Rovčeta “zaradom” od Kupa Radivoj Korać

"Sportski savez Niša je delimično sredio Rovče i mi nastavljamo sređivanje i ove godine“, izjavila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski

Ona je kazala da će grad organizovati veliku konferenciju za novinare na kojoj će biti saopšteno da li je Kup Radivoj Korać samoodrživa sportska manifestacija ili nije.

„Mi smo uložili 11 miliona za tu manifestaciju ove godine, videćemo kada završimo finansijski presek koliko smo uslovno rečeno zaradili od prodaje karata i šta ćemo uraditi sa tim novcem. Deo će svakako otići za završetak Rovčeta kao što je prošle godine deo novca od Kupa Radivoj Korać otišao za tu namenu“, izjavila je Sotirovski.

Dodala je da grad želi da Rovče da mladim ljudima koji se bave sportom.

„Naravno i da preselimo Sportski savez kako bi to mesto bilo osigurano od svega onoga što može da usledi, od vandala, provale“, istakla je Sotirovski.

Rovče je izgrađeno davne 1957. godine kao Stadion za male sportove “Omladina”.

Obnovljeno je 2018. godine, ali se ubrzo nakon toga našlo na meti vandala i potrebna su nova ulaganja da bi ponovo bilo u funkciji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com