Zabava

(VIDEO) Željko Samardžić uoči koncerta: U Nišu je uvek zadovoljstvo pevati

Koncert Željka Samardžića zakazan je na niškoj otvorenoj pozornici u Tvrđavi 25. maja u okviru "Spring Music Weekend - a". Karte su već u prodaji.

Ljubitelji Samardžićeve muzike uživaće uz retrospektivu Željkovih najvećih hitova poput: “Grlica”, “Sipajte, još jedan viski”, “Da me nije”, “Dobar dan tugo”, “Bože čuvaj tu zenu”, “Ljubavnik”, “9000”,”Možda”,”Nisi ti za male stvari”, a biće to jedinstvena prilika da posetioci čuju i numere novijeg datuma.

Željko je na pres konferenciji za medije na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi iskoristio priliku da pozove sve Nišlije, da nakon pet godina od poslednjeg druženja na istom mestu, zajedno u glas pevaju hitove koje vole gotovo sve generacije.

@niskevesti.rs Koncert Željka Samardžića zakazan je na niškoj otvorenoj pozornici u Tvrđavi 25. maja u okviru “Spring Music Weekend – a”. Karte su već u prodaji. #kocert #zeljkosamardzic #tvrđava #nis ♬ original sound Niške Vesti

“Neverovatno je koliko mladih ljudi ima ispod bine. Ja vidim moju unuku Ninu koja ide u sedmi razred Osnovne škole da sa drugarima peva dedine pesme. Neke pesme sam bio sklonio sa repertoara, ali ih sad ponovo vraćam, zahvaljući toj mladoj generaciji zbog koje su “vaskrsle”.Verovatno su im mame i tate pričale o svojim doživljajima na koncertima i to je nešto što me posebno raduje. Dosta poruka mi je stizalo na instagramu od niške publike koja je pitala kad će koncert u Nišu, tako da sam jedva čekao da objavim datum koncerta”, priča Željko.

Samardžić je na pozornici u Tvrđavi nastupao 2019. godine na Evergrin festivalu.

Željko Samardžić na pres konfrenciji za medije na Letnjoj pozornici; Foto: Niške Vesti/ J. Miladinović

Istakao je da ga za Niš vežu predivne uspomene i nekoliko divnih prijatelja koje je vremenom stekao.

“Ovde su se dogodili moji prvi veliki koncerti. Niš je grad u kome sam uvek srdačno dočekan, ovde zaista zadovljstvo pevati. Posebno mi je drago što će koncert u Nišu biti održan 25.maja, baš na rođendan moje najstarije ćerke Sanje, tako da ću usput da proslavim i njen rođendan”, kazao je Željko kroz smeh i dodaje da će, ako ga zdravlje bude dobro služilo i u kasnim osamdesetim godinama nastaviti da peva.

Željkovu publiku u narednom periodu očekuje dosta novih pesama koje će svetlost dana ugledati kad, kako kaže, za dođe pravo vreme.

Samardžić, poreklom iz Mostara, decembra 2023. godine je imao 5 uzastopnih koncerata u beogradskoj mts Dvorani, dok je 2022. godine održao takođe 4 koncerta pred Novu godinu, na istom mestu. Nosilac je brojnih muzičkih nagrada i priznanja, te je svojevremeno na festivalu “Pesma Mediterana” u Budvi osvojio nagradu s pesmom “Sipajte još jedan viski”. Svojim pevačkim umećem osvaja priznanja i na festivalima “Sunčane skale”, “Budva”, “Zrenjanin”, prestižne nagrade “Oskar popularnosti”, “Zlatni Melos” i pevač godine.
Vlasnik je 15 studijskih albuma.

Dva uzastopna dana 24. i 25. maja na Letnjoj pozoronici u Nišu biće održan SPRING MUSIC WEEKEND na kom će nastupiti Crvena jabuka i Željko Samardžić. Prodaja karata je već od danas na tickets.rs , kao i na blagajnama bioskopa Vilin grad i Delta planet Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com