Društvo

Sotirovski: Inspekcija kontroliše vanpijačnu prodaju

Prodaci sa Kvantaške pijace ponovo su najavili proteste, ali ovog puta radikalnije, jer kako kažu dogovor koji su imali sa nadležnima u Gradu nije ispunjen. Oni će u ponedeljak 27.marta otpočeti ispred Gradske kuće štrajk glađu, a za isti dan najavljuju i i blokadu saobraćajnice ispred same pijace, od Niša do Niške Banje. Razlog je isti, ne kontroliše se nelegalna vanpijačna prodaja u ulici Đuka Dinić, zbog koje je njima značajno opao promet.

Foto: J.J.

“Razgovarali smo sa ljudima sa Kvantaša, dakle, oni imaju najveću zamerku na postojeću nelegalnu prodaju robe na Zelenoj pijaci. Inspekcija GO Crveni Krst i naša Komunalna Milicija dežuraju od četvrtka do nedelje i na taj način pokušavamo da suzbijemo nelegalnu prodaju. Istovremeno, menjamo i odluke koje se tiču zona gde jedno dostavno vozilo može da se kreće, a vrlo brzo ćemo otvoriti i parking Rovčeta dok se ne uredi , da svi sa Kvantaške pijace koji su trenutno zakupili svoje tezge tamo, ali i ovi drugi koji nemaju zakup mogu tu na tom prostoru da se parkiraju i prodaju“, objasnila je gradonačelnica.

Ona navodi da će za ljude koji sada rade na Kvantaškoj pijaci, taj prostor će biti besplatan.

“Oni će imati mogućnost uz to što su sada platili za godinu dana zakup moći da koriste dve lokacije u gradu za prodaju svoje robe, a oni koji dolaze tu nelegalno da ih uvedemo u legalne tokove“, bila je jasna Sotirosvki.

Kazala je da o protestu nije obaveštena, ali i da protestom ništa neće postići, kao i da će Zelena pijaca ostati na prostoru kod Tvrđave i da uskoro očekuje uređenje prostora do glavne autobuske stanice koje će postati pešačka zona.

Prodavci sa Kvantaša zbog procedure odložili protest za ponedeljak

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com