Društvo

Zahtevi nisu ispunjeni. Prodavci sa Kvantaša najavili štrajk glađu i blokadu puta od Niša do Niške Banje

Prodaci sa Kvantaške pijace ponovo su najavili proteste, ali ovog puta radikalnije, jer kako kažu dogovor koji su imali sa nadležnima u Gradu nije ispunjen. Oni će od 25. marta otpočeti ispred Gradske kuće štrajk glađu, a za isti dan najavljuju i i blokadu saobraćajnice ispred same pijace, od Niša do Niške Banje. Razlog je isti, ne kontroliše se nelegalna vanpijačna prodaja u ulici Đuka Dinić, zbog koje je njima značajno opao promet.

Petar Jovanović, prodavac na Kvantaškoj pijaci kaže da ništa od dogovorenog nije ispunjeno.

„Gradonačelnica nam je obećala da će biti pojačane kontrole vanpijačne prodaje. Od tada je prošlo već 15 dana, a desetak prodavaca i dalje prodaje nelegalno svoju robu. Tada su nam rekli da Komunalna inspekcija nema dovoljan broj ljudi da bi dežurala cele noći na toj lokaciji, tako da smo prepušteni sami sebi“, istakao je Jovanović.

Ovog puta će put biti blokiran dva sata, od 12 do 14 časova. Jovanović je rekao da su protest već prijavili policiji. A kada je štrajk glađu u pitanju, on će se odvijati uporedo sa blokadom ulice.

„Za sada nas je troje, ali ćemo verovatno biti petoro. Štrajkovaćemo ispred Gradske kuće i nećemo da se pomeramo dokle god možemo da izdržimo“, najavio je Jovanović.

Da podsetimo, prodavci sa Kvantaške pijace razgovarali su pre dve nedelje sa predstavnicima grada, Javno komunalnog preduzeća „Tržnica“, sa ljudima iz komunalne milicije, komunalne ispekcije opštine Crveni Krst. Tada je rečeno da će ponovo na teren, a gradonačelnica Niša najavila i dodatne kazne za one koji „na crno“ prodaju robu na Velikoj pijaci.

Prema njenim rečima Grad Nišu ovom trenutku nema toliko komunalnih milicionera koji bi stalno četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom dežurali na Velikoj pijaci od tri iza ponoći do sedam ili pola osam ujutru.

„Komunalni milicajci se bave i bukom u gradu i „Okom sokolovim“ i mnogim drugim stvarima te nije moguće dežuranje na tom prostoru svake noći, naročito ne uoči vikenda“, izjavila je nakon sastanka Sotirovski.

Ona je kazala da je jedno od rešenja i nova Kvantaška pijaca koja će uskoro biti prezentovana, a nalaziće se kod Kazneno – popravnog zavoda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button