Društvo

Opština Crveni Krst proslavila Markovdan

Gradska opština Crveni Krst obeležila je svoju slavu – Markovdan, u prisustvu velikog broja zvanica i prijatelja opštine. U prostorijama Gradske opštine Crveni Krst, episkop niški Arsenije presekao je kolač i čestitao slavu svim građanima Crvenog Krsta.

“Okupili smo se danas da sa našim radnicima u Opštini Crveni krst, sugrađanima i prijateljima proslavimo našeg zaštitnika Svetog apostola Marka. Zahvaljujući našim zaposlenima koji su predano radili, ostvarili smo sve naše misije, vizije i zadatke koje smo imali. GO Crveni krst je u pravom smislu bila servis naših građana“, poručio je predsednik opštine prof dr. Miroslav Milutinović koji je sumirao ostvarene rezultate u protekloj godini.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G.G. Arsenije i prof.dr Milutinović; Foto: Niške Vesti

On podseća da pomenuta opština ima 23 sela, a jedan od prioriteta jeste da sva sela imaju vodu i kanalizaciju, kao i uređene puteve.

Opštima uručila poklon Njegovom Preosveštenstvu Episkopu niškom G.G. Arseniju; Foto: Niške Vesti

“Gotovo sva sela sad imaju pitku i zdravu vodu, a plan je da se kanalizacija reši do kraja godina.Za sada je asfaltirano 30 ulica, a 40 je rešeno grebanim asfaltom. Očekuje se i da još 16 ulica budu posute grebanim asfaltom. Još čak 96 ulica čeka uređenje, a tek polovina ima rešen imovinsko-pravni status”, ističe.

Prošle godine na teritoriji ove opštini živelo 33 hiljade stanovnika, a danas je taj broj oko 29.500.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com