Društvo

Humanitarna revija učenika: Maturantima odeća, bolesnima novčana pomoć

Učenički parlament niške Elektrotehničke škole "Mija Stanimirović" i časopis Filozofskog fakulteta u Nišu "Bez limita" prirediće u subotu, 11. maja, drugu humanitarnu modnu reviju "Matura za sve".

“Na reviji će biti prikazane kreacije lokalnih dizajnera i jedna posebna – haljina dizajnerke Olivere Balašević inspirisana stihovima njenog supruga, kantautora i kompozitora Đorđa Balaševića” – najavljeno je u saopštenju Učeničkog parlamenta.

Maturanti će, saopštio je Učenički parament, na reviji koja počinje u 13 časova u školskom holu, moći da vide i potom posredstvom Fejsbuk stranice “Matura za sve” izlicitiraju odeću za matursku proslavu koju će prikazati učenici kao modeli, a maturanti koji budu izlicitirali odeću, novac će uplatiti direktno na račun dece koja se leče od teških bolesti.

U Učeničkom parlamentu škole “Mija Stanimirović” istakli su da je modna revija prilika da devojke i mladići obezbede odeću za matursko veče po cenama mnogo nižim nego u prodavnicama.

Odeća, tašne, kravate, ešarpe i nakit koji će se videti na reviji poklon su humanih građana Niša koji su se i ove godine u velikom broju odazvali pozivu učenika škole “Mija Stanimirović”.

Učenički parlament te škole humanitarnu modnu reviju “Matura za sve” organizovao je i prošlog proleća, a sav novac prikupljen putem licitacije uplaćen je na račun beogradske Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” gde je 3. maja 2023. 13-godišnji učenik očevim pištoljem ubio devetoro đaka i školskog čuvara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com