Društvo

Gradonačelnica najavila pešačku zonu od Tvrđave do Zelene pijace

Stručnjaci iz Zavoda iz Direkcije i nadležni iz Grada, došli su na ideju čitav taj prostora od Tvrđavskog mosta do pijace, odnosno do autobuske stanice pretvore u pešačku zonu, kako bi turisti i sugrađani mogli da do Zelene pijace stignu bez automobila, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

“Ono što se rodila takođe kao ideja kod našeg stručnjaka iz Zavoda i iz Direkcije i kod nas samih u Gradu jeste da čitav taj prostor, odnosno od šetališta, od mosta do pijace, odnosno do autobuske stanice, koja je sada samo tu privremeno, dakle treba da se raseli, da treba da bude pešačka zona. Mi ćemo verovatno krenuti sa izradom tog projekta da čitav onaj kvart, odnosno preko Ulice Đuke Dinića, bude pešača zona, da naši i turisti i sugrađani mogu jednostavno bez automobila do “Zelene pijace”, da kupe sve što im je potrebno i da se vrate u centar grada”, objašnjava Sotirovski.

Ona napominje da je za projekat renoviranja Beogradske kapije aplicirano kod Ministarstva turizma, kao i kod KIKE, agencije za uređenje kulturno-istorijskih spomenika. U martu mesecu ove godine najavljeno je da će taj prostor biti pretvoren u mini – trg.

“Napravili smo projekat, aplicirali smo kod Ministarstva turizma. Videćemo koliko ćemo sredstava da dobijemo, i onda da krenemo sa uređenjem Beogradske kapije. Videćemo kakvi će njihovi rezultati biti, ali mi od tog projekta ne odustajemo”,  napominje.

Podsetimo, pre nekoliko dana inspekcijske službe krenule su sa intenzivnom kontrolom nelegalne trgovine, koja se godinama unazad održava u noćnim satima u ulicama oko Tvrđavske pijace.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Gradonacelnica ne prestaje sa glupim idejama.Valjda je lakse kupcima i sugradjanima da kad kupe nesto na pijaci,odmah ubace u svoja kola a ne da secaju nekoliko stotina metara ili kilometar,sve sto su kupili u rukama,torbama,cegerima…

  2. Lepo je sve to nego mislim da bi ovim behaton plocama trebali da obloze i tvrdjavu i da rade fasade da bi mogli neograniceno da zaradjuju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com