Društvo

Prodavci sa Kvantaša zbog procedure odložili protest za ponedeljak

Zbog procedure oko prijavljivanja skupa prodavci sa Kvantaške pijace će sa protestima umesto, kako je ranije najavljeno u subotu, početi u ponedeljak 27. marta. Oni će ispred Gradske kuće štrajkovati glađu, a ispred same pijace blokirati saobraćajnicu Niš-Niška Banja. Razlog je isti, ne kontroliše se nelegalna vanpijačna prodaja u ulici Đuka Dinić, zbog koje je njima značajno opao promet.

Petar Jovanović, prodavac na Kvantaškoj pijaci kaže da ništa od dogovorenog nije ispunjeno i zato će obe trake puta biti blokirane u periodu od 12 do 14 časova.

“Gradonačelnica nam je obećala da će biti pojačane kontrole vanpijačne prodaje. Od tada je prošlo već 15 dana, a desetak prodavaca i dalje prodaje nelegalno svoju robu. Tada su nam rekli da Komunalna inspekcija nema dovoljan broj ljudi da bi dežurala cele noći na toj lokaciji, tako da smo prepušteni sami sebi”, istakao je Jovanović.

Da podsetimo, prodavci sa Kvantaške pijace razgovarali su pre dve nedelje sa predstavnicima grada, Javno komunalnog preduzeća „Tržnica“, sa ljudima iz komunalne milicije, komunalne ispekcije opštine Crveni Krst. Tada je rečeno da će ponovo na teren, a gradonačelnica Niša najavila i dodatne kazne za one koji „na crno“ prodaju robu na Velikoj pijaci.

Ona je kazala da je jedno od rešenja i nova Kvantaška pijaca koja će uskoro biti prezentovana, a nalaziće se kod Kazneno – popravnog zavoda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com