Društvo

Slika „Salvador Dali” na licitaciji LFN

Umetnička slika, autorke Jelene Marković, sa likom čuvenog Salvadora Dalija nalazi se na novoj fb licitaciji Lokalne fondacije Niš. Salvador Dali rođen je pre 118 godina, 11. maja 1904. godine i jedan je od najistaknutijih predstavnika nadrealizma. Istoričari ga opisuju kao umetnika koji je stvarao mnogo ispred svog vremena, rekavši da „Dali nije jurio umetnost, već je umetnost jurila njega”.

Mlada umetnica izdvojila je ovu sliku iz svoje kolekcije i poklonila je LFN u želji da podrži rad fondacije i razvoj lokalne zajednice.

Licitacija je otvorena na fb stranici LFN do srede, 18. maja u 12 sati. Početna cena je 5.000 dinara, saopštila je ova organizacija.

Slika je uramljena, a dimenzije su 75×105 centimetara.

“Pozivamo sve ljubitelje umetnosti, poštovaoce rada Salvadora Dalija i ljude koji žele da doprinesu razvoju lokalne zajednice da učestvuju u licitaciji i ukrase svoj dom ovom slikom”, kažu u Lokalnoj fondaciji.

LFN kroz licitacije, donacije pojedinaca, društveno odgovornih kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku najboljim idejama građana. Do sada je podršku dobilo 15 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana, sa teritorije četiri od pet gradskih opština u Nišu. Podsećaju da je otvoren treći po redu Konkurs i pozivaju sve da svoju ideju pošalju do 31. maja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com