Društvo

Onlajn licitacija za dres Nišlije Nikole Karabatića

Jedan od najboljih i najtrofejnijih rukometaša svih vremena, rekorder u mnogobrojnim kategorijama, od pre nekoliko dana i najbolji strelac u istoriji Evropskih prvenstava i rođeni Nišlija – Nikola Karabatić, potpisao je svoj dres iz kluba za licitaciju Lokalne fondacije Niš.

Trenutno se u Nemačkoj igra Evropsko prvenstvo za rukometaše, na kojem Karabatić ima naravno najviše ambicije. Dok pratimo završnicu takmičenja i čekamo da vidimo ko će biti najbolji, zabavljamo se uz licitaciju koja će biti otvorena do 28. januara u 17 sati.

U ponudi je dres Nikole Karabatića iz francuskog kluba PSG, za koji nastupa još od 2015. godine. Početna cena je 10.000 dinara, a ponude se daju isključivo u komentarima objave na FB stranici Lokalne fondacije Niš.

Nikola Karabatić rođen je u Nišu 1984. godine, dok je njegov otac kao rukometni golman nastupao za niški Železničar, a majka rodom iz Aleksinca studirala na Medicinskom fakultetu u Nišu. Kada je Nikola imao tri godine, njegova porodica preselila se u Francusku.

Nikola je sa reprezentacijom Francuske je tri puta bio olimpijski šampion, četri puta svetski i tri puta evropski prvak, uz još jednu srebrnu i pet bronzanih medalja sa tih najvećih takmičenja. Na aktuelnom Evropskom prvenstvu je postao rekorder po broju postignutih golova u istoriji tog takmičenja. Na klupskom nivou je sa svojim timovima tri puta bio osvajač Lige šampiona, najprestižnijeg klupskog takmičenja. Individualna priznanja za najboljeg igrača, MVP-a različitih takmičenja je teško pobrojati. Jedna od najboljih potvrda “trajanja” Nikole Karabatića na vrhunskom nivou je što ove godine igra svoju 22. sezonu u Ligi šampiona.

Lokalna fondacija Niš prikuplja sredstva i podržava najbolje ideje građana kroz javne konkurse. Do sada je ukupno podržano 35 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana sa teritorije svih pet gradskih opština u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com