Društvo

Uređeno Tutino terenče

Popularan teren Tutino, na Bulevaru pored Gabrovačke reke, renoviran je i sada u lepšem izdanju okuplja veliki broj komšija i dece! Lokalna fondacija Niš i Žitopek pekare organizovale su druženje komšija i sportski program, kako bi simbolično otvorili ovaj teren. Ovo je drugo igralište u Nišu uređeno kroz kampanju „Da skockamo Kocku i Tutino“ koja je pokrenuta u aprilu.

Tokom perioda od tri meseca, od svake prodate pogačice u Žitopekovim radnjama, pet dinara išlo je namenski za renoviranje dva popularna sportska terena u Nišu – Kocka i Tutino.

U revijalnom delu programa na Tutinom terenčetu, petlići iz škole fudbala F.K. Radnički odigrali su utakmicu, a u čast 100 godina postojanja niškog Radničkog. Komšije su imale priliku da navijaju, doručkuju pogačice iz Žitopeka i druže se, a svi zainteresovani takmičili su se u gađanju prečke. Ceo događaj upotpunila je muzika Banker radija i voditelj Vlada Stanojević.

“Cela kampanja zasnovana je na promociji zdravih načina života i pozitivnih vrednosti, a tako da podstiče decu i mlade da kvalitetno provode vreme družeći se sa vršnjacima. LFN je posebno zahvalna pekarama Žitopek jer su prepoznali potrebu da podrže lokalnu zajednicu i pokažu na delu društveno odgovorno poslovanje i brigu o gradu u kojem aktivno posluju još od 1947. godine”, kazali su.

Akciju sređivanja Tutinog i Kocke podržali su i Grad Niš i JKP Mediana.

***

Tokom cele kampanje prodato je više od 88.000 pogačica od kojih je po pet dinara odlazilo u budžet za uređenje Kocke i Tutinog. Podsećamo da Lokalna fondacija Niš podržava ideje sugrađana koji žele da unaprede i ulepšaju svoj komšiluk, ulicu ili naselje i tako unaprede život u svojoj zajednici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com