Hronika

VJT Niš utvrđuje okolnosti u vezi smrti brata jednog od osumnjičenih za ubistvo devojčice iz Bora

Više javno tužilaštvo (VJT) u Nišu objavilo je danas da je dobilo ovlašćenje da preduzme radnje i mere radi utvrđivanja okolnosti pod kojim je 7. aprila preminuo D.D. iz okoline Bora, inače brat jednog od osumnjičenih za smrt devojčice Danke Ilić (2).

Nedeljnik Radar je ranije otkrio da je D.D. umro nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, što je ustanovljeno obdukcijom na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru juče je saopštilo da je posle prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti D.D.

To tužilaštvo je navelo da je to u skladu sa metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja i da se iz tog razloga nije oglašavalo u vezi s tim slučajem.

VJT Niš je na svom sajtu navelo da je rešenjem Apelacionog javnog tužilaštva u Nišu ovlašćeno da u skladu sa metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja preduzme radnje i mere radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je 7. aprila preminuo D.D.

U saopštenju piše da im je juče dostavljeno to rešenje Apelacionog javnog tužilaštva u Nišu, zajedno sa predmetom Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru koji se nalazi u fazi predistražnog postupka.

Kako je navedeno, “istog dana je u ovom tužilaštvu formiran predmet”.

“U toku postupka pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu preduzeće se sve neophodne mere i radnje u cilju prikupljanja dokaza i rasvetljavanja predmetnog krivičnopravnog događaja”, piše u saopštenju.

Potraga za devojčicom Dankom Ilić je počela 26. marta pošto je njena majka prijavila njen nestanak s imanja u Banjskom polju, a telo deteta nije nađeno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com