IZBORI NIŠPolitika

“Biramo Niš” nova koalicija za lokalne izbore u Nišu

Novu koaliciju u Nišu činiće Zeleno-levi front, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, Demokratska stranka, Zajedno, a od pojedinaca u toj političkoj opciji će između ostalog biti Slaviša Dinić, Tamara Milenković Kerković i Miloš Bošković.

Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Đorđe Stanković rekao je da će koalicija “Biramo Niš” imati kandidate za odbornike u Skupštini grada Niša i u svih pet niških gradskih opština.

Stanković je rekao da će, ukoliko dobiju mogućnost, već sutra krenuti sa prikupljanjem potpisa, kako bi već u ponedeljak mogli da predaju izborne liste.

“Žao nam je što neke stranke u Nišu ne žele da izađu na izbore, ali to neće biti prepreka našoj pobedi, a oni svakako neće opstruirati našu borbu. Jasno je kao dan da se svi ovde borimo protiv Srpske napredne stranke. Pokazali su u proteklih 12 godina šta znaju. Vreme je da ih promenimo”, istakao je Stanković.

Prema njegovim rečima, koalicija “Biramo Niš” nakon pobede na izborima radiće na tome da Niš dobije efikasnu Gradsku upravu, da Niš postane ekološki grad sa 13 novih parkova, sa makar pet puta više parking mesta, grad u kome će se komunalni problemi brzo rešavati, a svako selo imati vodu, kanalizaciju, asfalt i ambulantu.

Profesorka Ekonomskog fakulteta u Nišu Tamara Milenković Kerković rekla je da ljudi, koji su se okupili u koaliciji “Biramo Niš”, predstavljaju ljude koji će izvojevati pobedu na lokalnim izborima u Nišu.

“Biramo borbu jer vidimo da grad propada pred našim očima. Nemamo pravo da ovom režimu prepustimo grad u naredne četiri godine”, istakla je Milenković Kerković.

Ona je kazala da će se borba nove koalicije zasnivati na četiri osnovna segmenta i to, mladima, porodici, očuvanju urbanog identiteta i Nišu kao zelenom gradu.

Lekar specijalista Srbobran Branković rekao je da će se koalicija “Biramo Niš” boriti da zdravstvo u tom gradu bude efikasnije i dostupnije svim građanima, a to će se postići izgradnjom gradske bolnice.

Profesorka filozofije Jelica Stošić rekla je da će građani izborom koalicije “Biramo Niš” izabrati besplatne udžbenike, moderno obrazovanje i stručne profesore u školama, Slaviša Dinić je kazao da će se njihovim glasanjem birači opredeliti za dugoročan i stručni razvoj sela, a Ivan Jovanović rekao je da će njihova pobeda za Niš značiti efikasnu Gradsku upravu i decentralizaciju.

Predstavnici koalicije “Biramo Niš” rekli su da posle izbora sa drugim opozicionim strankama formiraju postizbornu koaliciju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com