Društvo

Romske porodice iz naselja 12. februar koje su bez struje više od šest meseci najavile protest ispred Ministarstva rudarstva

Pokret Opre Roma pozvao je gradjane na protest u utorak, 15. novembra, ispred Ministarstva rudarstva i energetike u Beogradu, jer nadležne institucije još uvek nisu rešile problem 24 porodice iz Niša koje žive u naselju 12. februar.

Kako je navedeno, cilj protesta je da se električna energija pusti u naselju 12. februar.

“Stanovnici tog naselja već više od šest meseci žive bez električne energije, a hladno vreme je došlo, što je sve rezultat selektivnog sprovođenja i ustupanja prava od strane nadležnih institucija”, navedeno je u saopštenju.

Pokret je ocenio da se odgovornost prebacuje sa Grad Niš na Elektrodistribuciju Srbije, te da zbog toga problem u tom naselju još nije rešen.

Podsetimo, ove porodice bez struje protestovale su prvi put ispred Gradske kuće početkom oktobra meseca, kada im  i zakazan im je sastanak u Gradskoj kući, kada se oni nisu pojavili, kako su naveli, jer su za zakazani termin saznali neposredno pred sam početak sastanka i tražili odlaganje za jedan dan. Nakon toga, ponovo su protestovali i nasilno ušli u Gradsku kuću gde je i policija morala da reguje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com