Kultura

Predstava “Put velikana” u čast rođenja Branislava Nušića

U godini obeležavanja 160. godišnjice rođenja istaknutog književnika Branislava Nušića, u Velikoj sali Niškog kulturnog centra biće izvedena predstava "Put velikana" u ponedeljak od 20:30 sati.

Ulaz je slobodan. 

Tekst  Boško Puletić, dramatizacija i režija  Vesna Stanković, uloge: Branislav Nušić  Boško Puletić, Milivoje Živanović  Lepomir Ivković, Javorka Milosavljević  Tijana Višković, Žanka Stokić  Vesna Stanković, Ljubinka Bobić  Sonja Knežević.

Kostimograf  Ivana Ristić, Scenograf  Dragan Sovilj , Muzika Vlastimira Pavlovića Carevca.

„Put velikana“ je priča o velikanima pozorišne umetnosti s početka dvadesetog veka.

Dan uoči Nušićeve smrti, obilaze ga prijatelji, kolege, glumci koje je voleo i koji su njega duboko poštovali i voleli.

Milivoje Živanović, Žanka Stokić, mlada glumica Javorka, u večitom kamčenju nove uloge, kasnije se pojavljuje i Ljubinka Bobić, sve kako bi razonodili i oraspoložili voljenog Nušića, puni dosetki, pesme i anegdota prikazujući ovom prilikom jedno prošlo vreme, kada je pozorište u Srbiji značilo mnogo.

Duhovita, zabavna, ali i setna priča o jednom vremenu, punom nostalgije, začinjena urnebesnim pričama o ondašnjem načinu života, ali takođe i dramatičnim sudbinama ovih velikana srpske umetnosti.

U tekstu su korišćeni biografski podaci likova iz predstave, anegdote i istiniti događaji.

Predstava je nastala u koprodukciji Centra za kulturu u Požarevcu i Udruženja umetnika ARTISTA, uz podršku Grada Požarevca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com