Društvo

Protest romskih porodica bez struje, najavili štrajk glađu (VIDEO)

Nekoliko porodica iz naselja 12. februar protestovalo je danas ispred Gradske kuće jer kako kažu, nemaju struju od maja meseca.  Prema njihovim rečima, radi se o 24 porodice sa oko 100 članova domaćinstva, a polovinu toga čine deca.

Kažu da su se obraćali vlasti, a da su Ministarstvu energetike zvaničan dopis poslali 30. maja.

“Struju nemamo od maja meseca, sada je već oktobar, obećavaju nam i ništa. Tu gde mi živimo su stanovi, nisu privatne kuće. Moja i još dve kuće su otkupljene i legalizovane, to je naše vlasništvo. Sad nam traže da ponovo legalizujemo kuće, jer sada navodno legalizacija više ne važi.  Predali smo za legalizaciju još 2010. godine, a to nije rešeno do danas. Neka nam oni priključe naših 28 kvadrata koliko imamo, mi za to plaćamo porez”, kazala je Anđelka Vučković.

Oni navode da su im nadležni kao jedan od razloga zašto su bez struje naveli da se jedno lice nelegalno pruključilo na elektromrežu, odnosno da je uhvaćeno u krađi struje.

 

“Ako je jedno lice pogrešilo ne možete da kaznite 23 porodice i to porodice sa malom decom i ostavite ih u mraku pet meseci. Volela bih da nadležni samo dva dana žive ovaj život koji mi živimo pet meseci. Mi ne živimo mi preživljavamo”, priča Vučković.

Kažu da su obavestili su nadleže iz gradske kuće i da su dopis ponovo predali na portirnici Gradske kuće.

Spremni su na štrajk glađu u ponedeljak ukoliko ne dobiju odgovor do petka.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Nije problem samo sa romima što se tiče legalizacije,tu je Srbija mnogo zaostala što se tiče katastra,i ne nadzire se kraj neradu u toj državnoj firmi,a za to je kriva,naravno,država

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com