Kultura

Izložba studenata Fakulteta umetnosti u Nišu

Izložba studenata Fakulteta umetnosti u Nišu sa predmeta Večernji akt, mentora Vladana Ranđelovića u petak, 10. maja u 18 sati u Galeriji Niškog kulturnog centra.

“Radove su izložili studenti 2,3. i 4. godine likovnog i primenjenog odseka. Predstavila su se 32 studenta sa po desetak crteža manjeg i srednjeg formata, koji su rađeni u različitim crtaćim tehnikama – od olovke i ugljena do akvarela i gvaša.

Različiti motivi i širok spektar mogućnosti likovnog izraza omogućuju mladim ljudima da tragaju za ličnom istinom na svom putu kreativnog razvoja. Studenti dolaze do specifičnih,originalnih i likovnih ostvarenja.

Izložba je koncipirana kao godišnja izložba i jedan presek rada studenata u poslednjih godinu dana, a ujedno i prvi korak ka osamostaljivanju, nastup pred publikom i jedno oslobađanje od treme javnog nastupa.

Sastavni deo našeg života je umetnost, a Fakultet umetnosti pored obrazovanja ima za cilj da približi umetnost što širem broju ljudi, u čemu uvek izilazi u susret i ustanova Niški kulturni centar.

Mladi ljudi na svom profesionalnom putu učinili su prve korake i dali svoj skromni doprinos likovnoj sceni našeg grada”, istakao je mentor Vladana Ranđelović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com