Društvo

Počeo internacionalni 187. moto-skup

Druženje mališana i bajkera

U suorganizaciji Gradske opštine Medijana i Gradske opštine Crveni Krst, Moto klub Road Guardian iz Niša, programom u parku Sveti Sava, započeo obeležavanje 10-godišnjice svog postojanja, kao i 300 godina niške Tvrđave u koju će, tokom trajanja skupa, doći bajkeri iz zemalja okruženja, ali i iz Nemačke.

Posetioci svetosavskog parka družili su se sa članovima ovog moto kluba i razgovarali o bezbednosti ne samo motociklista, već i svih učesnika u saobraćaju.
Ovo okupljanje, bila je prilika da najmlađi razgledaju i fotografišu se na motorima, koji su bili parkirani na platou jednog od najposećenijih niških parkova.

Ovaj internacionalni 187 moto-skup biće nastavljen u petak, 21.jula, kada će nastupima bendova Lanac, Sarkazam i Noćni putnik, početi muzički program.

Subota, 22.jul, rezervisana je za bajkerske igre, koje podrazumevaju sporu vožnju motora, povlačenje konopca, bacanje gume u dalj i ispijanje piva.

Nakon završenih bajkerskih igara, predviđen je defile ulicama Niša, sa početkom od 17:30, a kretaće se maršrutom – Zadnji ulaz tvrđave na Aleksandra Medvedeva – bul Nikole Tesle – bul Heroja sa Kosara – bul 12. februara – kneginje Ljubice – generala Milojka Lesjanina – Vozda Karađorđa – bul Dr Zorana Đinđica – Sremska – bul Nemanjica – sedmog jula – jagodinmalski most – Jadranska do prednjeg ulaza u tvrđavu.
U subotu uveče, nastup će imati Dejan Najdanović Najda iz grupe Smak, nekadašanja pevačica Oktobra 1864 Tanja Jovićević i Riff bend.

Pažnju javnosti, bajkeri iz moto-kluba Road Guardian skrenuli su humanitarnim akcijama, pa tako će i ovaj moto skup, u niškoj Tvrđavi, imati humanitarni karakter.

U nizu dobrotvornih akcija, koje uspešno organizuju, pod nazivom “Vožnja prijateljstva” i u kojima sakupljeni novac doniraju onima, kojima je pomoć najpotrebnija, jedna od najpoznatijih akcija ovog kluba, svakako je, prerušavanje u kostime Deda Mraza i uručivanje novogodišnjih paketića, mališanima sa onkološke klinike.
Moto klub Road Guardian trenutno broji preko 20 članova i još nekoliko članova, koji su nekada živeli u Nišu, a koji sada žive u drugim gradovima i državama, ali i dalje su članovi kluba i propagiraju njihove vrednosti i prenose predivan osećaj darivanja i pomoći drugima.

Razlika između bajkera i motorist – motiristima motor samo prevozno sredstvo, dok je bajkerima motor stil života, kažu oni.

Trudimo se svakodnevno da srušimo tabue i predrasude koje vladaju o nama i nije im strano skupljamo otpada po kesama i da vodimo računa o prirodi”.

Bajker se ponaša onako kako bi ljudi trebalo da se ponašaju, te da različitim humanitarnim akcijama svaki bajker pojedinačno ili kao član nekog moto-udruženja te vrednosti pokušava da prenese na ostale građane.

“Bajker se ne postaje, bajker se rađa”

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com