Društvo

Pisanjem kratkih horor priča za lečenje Ive i Natalije Bešović

Učenici elektrotehničkoj škole „Mija Stanimirović“ organizovali su radionicu pisanja kratkih priča namenjena srednjoškolcima kako bi prikupili sredstva za lečenje svojih drugarica, sestara Ive i Natalije Bešović. Radionicu će 13.maja sa početkom u 17 sati voditi mladi pisac iz Leksovca, Aleksa Kostadinović koji je nedavno izdao svoj roman prvenac „Hotel ’Ledeni vrh’“.

Na radionici će gostovati učenici Gimnazije „9. maj“, a dobrodošli su srednjoškolci koje zanima kako nastaje horor i žele da se oprobaju u pisanju strašnih priča.

Najbolje priče sa radonice biće objavljene u časopisu „Bez limita“.

“Ako si ljubitelj strašnih priča, i to nesutrašiv ili si samo radoznao i želiš da saznaš kako nastaje horor, pridruži nam se baš u petak 13. da pišemo strašne priče pomognemo Nataliji i Ivi da dobiju terapiju”, poručuju organizatori.

Radionicu organizuje Učenički parlament ETŠ „Mija Stanimirović“ u saradnji sa elektronskim časopisom „Bez limita“ Filozofskog fakulteta u Nišu.

Oni koji žele da pomognu ili nisu u mogućnosti da prisustvoju događaju, mogu da pošalju SMS poruku sadržine 718 na 3030 ili uplatiti novac na dinarski 160-555296-66, kao i na devizni račun plate novac 00-540-0004272.5.

Foto: Fondacija Budi Human

Kako su Niške Vesti ranije pisale i bile organizatori humanitarne projekcije filma producenta Olivera Paunovića „Glumčina“ , sestre Natalija i Iva Bešović boluju od Fridrajhove ataksije, retke progresivne genetske bolesti. Glavni neurološki simptomi uključuju slabost mišića i ataksiju, gubitak ravnoteže i kordinaciju pokreta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com