Društvo

Matura za sve: Humanitarna revija haljina i modnih detalja

Učenički parlament ETŠ „Mija Stanimirović” u saradnji sa časopisom „Bez limita” Filozofskog fakulteta u Nišu organizuje humanitarnu modnu reviju 11. maja u 12 sati u holu škole.

U želji da svojim drugarima ponude autentične komade odeće, ali i modne dodatke kojim će se izdvojiti iz mase i napraviti upečatljive kombinacije za maturu, učenici žele da pošalju važnu poruku – solidarnosti, humanosti, a pre svega prihvatanja različitosti, te su odlučili da sav novac prikupljen ovim putem bude prosleđen u humanitarne svrhe.

Srednjoškolci pozivaju sugrađanke i sugrađane da pregledaju svoje ormare i pronađu one haljine, muške košulje/pantalone ili kakve druge modne komade za posebne prilike koje su nosili samo jednom ili nikada, a žele da ih poklone, da se jave i doniraju. Donacije se predaju na portirnici škole do 25. aprila (mogu se donirati odeća, obuća, nakit, ali je uslov da stvari budu nove ili jednom obučene, čiste i bez oštećenja).

Svi predmeti prikazani na reviji naći će se na licitaciji koja će se odvijati onlajn putem Fejsbuk stranice Matura za sve, a novac je namenjen za pomoć mališanima obolelim od najtežih bolesti.

Podsetimo, srednjoškolci i studenti akciju „Matura za sve” organizuju drugu godinu zaredom, a ideja je da ona postane tradicija. Oni žele da pošalju poruku da nije važan potpis na haljini/odelu, kao ni marka, već osoba koja je nosi.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com