Kultura

Vladimir Samardžić otvara ovogodišnji BMR MasterClass

Jedan od najsvestranijih i najuticajnijih basista Srbije, Vladimir Samardžić otvoriće ovogodišnji BMR MasterClass radionicom za bas pod nazivom "Kreativno vežbanje – Kreativno sviranje" u utorak 09. aprila od 18h u kafiću Pandora u Nišu.

Ulaz na radionicu je besplatan.

Povodom proslave desetogodišnjice rada muzičkih radionica, u saradnji sa Roland Planet Express-om, neke od posetioca ove radionice očekuju i pokloni.

 

Pored standardnih tema koje se tiču tehnika sviranja bas gitare, muzičkih stilova i savladavanja samog instrumenta, ova radionica se bavi načinima kreativnog vežbanja bas gitare kao i kreativnim izvođenjem toga u praksi, na bini ili u studiju.

Primena muzičke teorije i improvizacije sa naglaskom na kreiranje sopstvenih bas linija i fraza, čine ovu radionicu posebno interesantnom.

Ritam, ritmičke podele, “time” i “groove” su nezaobilazne teme koje se obrađuju na sistematski i zabavan način.

Tokom trajanja radionice polaznici mogu predavaču Vladimir Samardžiću postavljati pitanja i iz bilo koje druge muzičke oblasti, sve što interesuje u vezi sa opremom, školovanjem ili karijerom.

Vladimir Samardžić je basista, kompozitor, pedagog, muzički urednik i kolumnista jedinstvenog muzičkog izraza. Smatra se jednim od najsvestranijih i najuticajnijih basista u Srbiji i na područiju bivše Jugoslavije.

Diplomac je čuvenog Berklee koledža u Bostonu i dobitnik nagrada „Bass Department Achievement Award“ i „BMG Jazz Award“.

Nastupao je u svim velikim koncertnim salama i halama u regionu, na velikom broju jazz festivala u Srbiji i van nje, ali u Japanu 2005. na World Expo sajmu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com