Sport

Odbojkašice Studenta počele pripreme pred početak takmičenja u Prvoj ligi Srbije

Odbojkašice ženskog odbojkaškog kluba Student počele su pripreme za nastup u Prvoj ligi Srbije nakon sedam godina igranja u nižim rangovima. Pod trenerskom palicom Maria Majcan  trenira 16 devojaka.

 

“Nakon uspešno završene sezone u Drugoj ligi, odlazaka iz kluba nije bilo. Doveli smo četiri devojke iz Niša i okoline da pojačaju tim i maltene sa svojim snagama idemo u prvoligaške borbe. Cilj ove sezone je stabilizacija kluba u ovom rangu takmičenja, upoznavanje protivnika i plasman u sredinu tabele pa ćemo na kraju sezone videti ima li uslova za povratak u elitu u narednom periodu”, kaže Vojkan Zdravković, predsednik kluba.

Foto: OK “Student” Niš

Nakon godina posrtanja klub je 2019-te godine došao do dna, do najnižeg ranga takmičenja i pred gašenjem. Dolaskom novog rukovodstva i uz pomoć igračica koje ni tada nisu okrenule leđa klubu išlo se linijom uspeha. Veliku pomoć pružio je i grad Niš.

“U pripremnom periodu odigraćemo 7 utakmica, prijateljskih i u kup takmičenju, i nadam se spremni dočekati početak prvenstva”, rekao je trener kaže trener, Mario Majcan.

Sezona u Prvoj ligi Srbije počinje 13 oktobra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com