Sport

Ženski odbojkaški klub “Student” sa tradicijom dugom pola veka, ali bez sredstava za opremu i takmičenja

Sudbina Ženskog odbojkaškog kluba “Student” može da se kaže da je slična sudbinama ostalih klubova u Nišu. Ovo je klub sa tradicijom dugom pola veka, klub koji trenutno ima dobru ekipu odbojkašica, nalazi se u trećem rangu takmičenja (II liga) i ima velike šanse da se plasira u prvu ligu, ali nema finansijska sredstva. Oni apeluju društveno odgovorim organizacijama da im pomognu.

Ovaj niški klub do sada se finansirao iz budžeta grada i od donatora. Od Grada Niša ove godine je dobio 135.000 dinara, ali je podrška donatora i prijatelja izostala.

“U klubu treniraju sve skromne devojke, studetkinje niškog Univerziteta i u “Studentu” igraju iz ljubavi. Potrebna im je oprema i pomoć oko odlazaka na utakmice. Ne traže ništa više”, kazao je predsednik kluba Vojkan Zdravković.

Foto: OK “Student”; privatna arhiva

Tim čini 18 odbojkašica, trener je Mario Majcan.  Za ovaj ženski odbojkaški klub može da se kaže da je spo mladosti i iskustva, jer osim studentkinja u klubu treniraju i srednjoškolke. Prema Zdravkovićevim rečima deo ekipe je iz Niša, dok su ostale odbojkašice iz drugih gradova, a u Nišu su zbog studija. U ovom delu prvenstva su odigrana dva kola i niški klub je zabeležio maksimalan broj bodova.

Foto: OK “Student”; privatna arhiva

Odbojkaški klub “Student”  osnovan je 1972. godine pod imenom OK „Stevan Sremac”. Prve sezone klub se takmičio u južnoj ligi uže Srbije. U sezoni 1977/78 OK „Stevan Sremac” takmičio se u Prvoj srpskoj ligi – Grupa jug i zauzeo drugo mesto. Na taj način ekipa je stekla pravo da učestvuje na turniru za prvaka SR Srbije. OK „Stevan Sremac” osvojio je prvo mesto na ovom turniru i plasirao se u baraž za ulazak u Prvu saveznu ligu SFRJ.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com