Sport

NAKON ŠEST GODINA OK “Student” je prvoligaš!

Dva kola pre kraja, Ženski odbojkaški klub “Student” je i teoretski obezbedio prvo mesto pobedom od 3:0 u Vranju protiv istoimene ekipe i izborio povratak u Prvu ligu nakon šest godina.

 

“Nakon godina posrtanja klub je 2019-te godine došao do dna, do najnižeg ranga takmičenja i pred gašenjem. Dolaskom novog rukovodstva i uz pomoć igračica koje ni tada nisu okrenule leđa klubu išlo se linijom uspeha. Veliku pomoć pružio je i grad Niš. Nadamo se da ćemo i u Prvoj ligi dostojno reprezentovati klub i grad Niš”, rekao je Niškim Vestima predsednik kluba, Vojkan Zdravković.

Odbojkaški klub „Student“ osnovan je 1972. godine pod imenom OK „Stevan Sremac”. Prve sezone klub se takmičio u južnoj ligi uže Srbije. U sezoni 1977/78 OK „Stevan Sremac” takmičio se u Prvoj srpskoj ligi – Grupa jug i zauzeo drugo mesto. Na taj način ekipa je stekla pravo da učestvuje na turniru za prvaka SR Srbije. OK „Stevan Sremac” osvojio je prvo mesto na ovom turniru i plasirao se u baraž za ulazak u Prvu saveznu ligu SFRJ.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com