Politika

Novo privremeno rukovodstvo SPS u Nišu do partijskih izbora u decembru. Novaković na čelu, a najverovatnije i kandidat za gradonačelnika Niša

Socijalističku partiju Srbije u Nišu vodi Privremeni organ, na čelu sa prof. dr Igorom Novakovićem, koga je za vršioca dužnosti predsednika Gradskog odbora postavio Izvršni odbor stranke, do unutarstanačkih izbora, koji će biti okončani 17. decembra.

Stranački izbori će biti isprovedeni u svim opštinskim i gradskim odborima širom Srbije, a izborni proces biće završen izborom predsednika partije i njegovih potpredsednika. Prema rečima Novakovića, sledi jedan “praznik demokratije” u Socijalističkoj partiji Srbije.

Privremeni organ je juče imao prvi sastanak u Nišu.

“Ja sam vrlo srećan u privremenom organu imamo pet ili šest profesora univerziteta, preko 95 posto akademski obrazovanih ljudi, istaknute privrednike, istaknute sportiste, radnike. Struktura je odlična, to su sve iskusni politički radnici, a prosek godina je nešto iznad četrdeset. Raduje me činjenica da smo 32 godine nakon osnivanja partije ponovo spoj mladosti i iskustva, proistekli iz najcenjenije političke škole koja se zove Socijalistička partija Srbije.”, rekao je on.

Novaković je istakao da će on verovatno biti i kandidat za prvog čoveka u Nišu i dodao da će SPS truditi da na  sledećim izborima pobedi.

“Ja imam želju da mi implementiramo naše ideje, a da bi implementirali ideje ta politika mora da pobedi. Politika koja pobeđuje mora da ima glasove. Zato ćemo se u sledećem ciklusu truditi da dobijemo što veći broj glasova, kako bi bili nezaobilazan faktor formiranja sledeće vlasti u Nišu. Nezaobilazan faktor ne znači da nas neko zbog političke stabilnosti uzima ili sa nama pravi dogovore u smislu očuvanja pojedinih oblasti društvenog živta u Nišu, već želim da budemo partija koja će da se bavi vođenjem razvoja grada Niša u budućnosti.”, zaključio je Novaković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Nikada mi neće biti jasno kolko nisko može političar da pada.Svi da te psuju,kunu,a ti se i dalje boriš samo za sebe.
    Kolko još afera treba da bude pa da se sklone? Takva alavost na novac je nečuvena(SPS-Tončev,Z.Radovanović,,Vlajković,
    dačić,………………..)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com