Politika

Novaković: Opomenuti od strane birača, čvrsto stojimo iza programa partije i našeg predsednika Ivice Dačića

Nakon održanih parlamentarnih izbora, predstavnici političkih stranaka u Nišu komentarišu “procente” koji uglavnom prate republički prosek.

Gradonačelnica Niša pre dva dana rekla je kako su oni u Srpskoj naprednoj stranci zadovoljni rezultatom, jer je lista SNS u Nišu osvojila 42 odsto glasova birača. Oni koji ne mogu da se pohvale ovakvim procentom podrške glasača, danas ističu kako oni daju podršku svojim liderima, uprkos izbornim rezultatima, jedan od njih je i prof. dr Igor M. Novaković, predsednik GO SPS Niš.

Prema podacima Republičke izborne komisije u Nišu je na parlamentarnim izborima najviše glasova dobila SNS lista (41,22%), a odmah iza njih, sa 30,16%, je lista “Srbija protiv nasilja”. Na trećem mestu je lista Branimira Nestorovića “Mi” sa 5,96% glasova. Na četvrtom mestu u Nišu jeste lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” sa 5,71%, odnosno 7.641 glasom. Izlaznost u Nišu je 58,56%, – 133.817 od 228.491 glasača. 

Prof. dr Igor M. Novaković, predsednik GO SPS Niš kaže kako Socijalisticka partija Srbije partija najduže traje na političkoj sceni Srbije i da kroz više od tri decenije postojanja i delovanja, oni kao članovi jesu prošli kroz različite izazove i iskušenja.

“Specifične društvene i političke okolnosti su od nas koz vreme iznedrile partiju ozbiljnih, odgovornih i poštenih ljudi, koju su kao prioritet svih odluka stavljali interese naše države i našeg naroda. Veliki uspesi, ogromna podrška birača, mogućnost samostalnog odlučivanja i vladanja, nisu bili razlog da mi ikada pokazemo političku arogantnost. Ali isto tako i kada nismo uspevali da ostvarimo sve planirane ciljeve i zadatke, nismo zapadali u politički očaj. Tako i danas, opomenuti od strane birača, čvrsto stojimo iza programa naše Partije, i našeg predsednika Ivice Dačića. Za nas su izbori neposredna komunikacija sa narodom čije poruke treba pažljivo saslušati i ozbiljno shvatiti. Za nas je svaki rezultat pa i ovaj, motiv da budemo bolji, da budemo vredniji i da se glas naše partije još glasnije čuje”, ističe u saopštenju poslatom medijima prof. dr Igor M. Novaković, predsednik GO SPS Niš.

On dodaje i da njihov putokaz i dalje ostaju postulati Partije, čvrsto verujući u njih.

“Sledimo put kojim nas predvodi nas predsednik Ivica Dačić. Svome predsedniku dajemo punu i bezrezervnu podršku, ulivamo dodatnu snagu i motiv, da zbijemo redove i podignute glave, još jači i spremniji dočekamo buduće političke izazove”, završio je Novanović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. SPS o ako ima neki program,ne pridržava ga se,članovi mogu da stanu jedan veći autobus.
    Ukratko piši propalo,korist ima dvadesetak osoba koji se šlepaju uz SNS.Srbiji treba jaka stranka socijalno usmerena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com