IZBORI 2023.Politika

SSP Niš: Srbija protiv nasilja u Nišu osvojila oko 30 odsto glasova

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde i kandidatkinja za poslanicu koalcije “Srbija protiv nasilja” Jelena Milošević je kazala da je prema prvim preliminarnim rezultatima ta koalicija u Nišu na parlamentarnim izborima osvojilla oko 30 odsto glasova.

“Da su danas u Nišu organizovani lokalni izbori opština Medijana bila bi slobodna, a Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije ne bi mogle samostalno da formiraju vlast, kao što su to mogle u prethodne četiri godine”, izjavila je Milošević.

Ona je kazala da je opozicija u Nišu postigla daleko bolje izborne rezultate na ovim izborima nego na prethodnim i da koalicija “Srbija protiv nasilja” priželjkuje lokalne izbore što pre.

“Iznenađenje je da smo pobedili na nekim biračkim mestima u opštini Crveni krst koja je bila uporište Srpske napredne stranke. Takođe smo zabeležili i pobedu na nekim biračkim mestima u opštini Palilula, a mislim i na nekim biračkim mestima u opštini Pantelej”, istakla je Milošević.

Dodala je da će koalicija “Srbija protiv nasilja” izaći sa zvaničnim rezultatima kada bude imala uzorak koji će dati minimalna odstupanja.

Milošević je kazala da je izbore obeležio veliki broj nepravilnosti i više pokušaja nepravilnosti.

“Cela gradska uprava i sva javna preduzeća su radila za Srpsku naprednu stranku. Mi smo danas videli paralelne štabove, ali prkos svim resursima koje su imali na raspolaganju Srpska napredna stranka ne bi mogla da formira vlast da su sada lokalni izbori”, izjavila je Milošević.

Ona je kazala da je da Socijalistička partija Srbije, prema prvim preliminarnim rezultatima, zabeležila u Nišu “neverovatan pad”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com