Politika

Niški socijalisti se ograđuju od inicijative njihovog narodnog poslanika da se podigne spomenik Draži Mihajloviću

Niški socijalisti su se ogradili od narodnog poslanika sa liste Socijalističke partije Srbije i predsednika organizacije „Naša Drina“, koji je inicirao otvaranje spomen sobe i otkrivanje spomenika, kako su rekli, četničkom komandantu Dragoljubu Mihajloviću.

 

„Jasno i čvrsto se ogradjujemo i distanciramo od ovog događaja kao i svih izjava koje je na tom dogadjaju izrekao poslanik iz naših redova“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik GrO SPS Niš prof.dr Igor Novaković.

U saopštenju se dodaje da socijalisti nedvosmisleno neguju tradiciju i sećanja na narodnooslobodilačku borbu, na očuvanju lika i junačkih dela članova partizanskog pokreta, naših narodnih heroja i svih onih koji su učestvovali u NOB – u, i dali doprinos borbi protiv fašizma.

„Nikada nećemo dozvoliti prekrajanje istorije i udaljiti se od partijskih postulata, ma od koga takvi pokušaji dolazili. U potpunosti podržavamo ideologiju Socijalisticke partije Srbije, njeno rukovodstvo i svog predsedika Ivicu Dačića. Živela Srbija !!!“, zaključuju socijalisti u saopštenju dostavljenom medijima.

Da podsetimo, generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću otkriven je spomenik i otvoren muzej u Bregalničkoj ulici u Beogradu, na mestu porodične kuće u kojoj je Mihailović živeo od 1931. godine do početka rata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com