IZBORI 2023.Politika

Sotirovski: Zadovoljni smo rezultatom, lista SNS u Nišu osvojila 42 odsto

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prokomentarisala je uspeh Srpske napredne stranke na jučerašnjim izborima i navela da je broj Nišlija koji je glasao na izborima za vodeću stranku podignut na 42%.

“Mi u Nišu smo zadovoljni rezultatom s obzirom na to da smo ostavarili 42%. Podigli smo broj glasača za SNS u celom gradu, što nas posebno raduje. Sugrađani su glasali za odgovornu politiku, za politiku realnog života, jer ovo i jeste realan život. Srpska napredna stranka ima svoj program i ima svoj put na koji vodi i Srbiju, a samim tim i naš grad”, kazala je gradonačelnica na današnjoj sednici Skupštine.

Ona je podsetila da Niš očekuju lokalni izbori na proleće.

“Imamo još puno toga da uradimo, a verujemo da će sugrađani umeti da cene i znati da prepozaju ljude koji žele da Niš vode uzdignute glave, ka boljem i večem budžetu i približavanju ka nekimgradovima koji imaju mnogo više budžete od nas”, poručuje.

Podsetimo, na današnjoj sednici Skupštine grada usvojen je budžet grada za 2024.godinu.

Budžet je projektovan na nešto više od 16 milijardi dinara sa prenetim neutrošenim sredstvima iz ove godine. Najviše para u gradskoj kasi očekuje se od poreza na zarade –  57,7 odsto  i poreza na imovinu – 15,5 odsto ukupnog budžeta.

Republički transferi za sledeću godinu čine četiri odsto budžeta.

Usvojen je i kadrovski plan gradskih uprava, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Pravobranilaštva Grada Niša, Kancelarije lokalnog ombudsmana, Službe za internu reviziju organa i službi Grada Niša i Kabineta gradonačelnika za 2024. godinu.

SNS vodi sa 46,3 odsto, druga „Srbija protiv nasilja“ sa 23,6 odsto

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com