Hronika

Tužilaštvo traži tri godine zatvora za motociklistu koji je usmrtio bivšeg direktora “Niteksa”

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv I. J. (40) iz sela Voljčince, opština Žitorađa i zatražilo da mu se izrekne najmanje tri godine zatvora jer je 21. maja ove godine motociklom usmrtio bivšeg direktora niškog „Niteksa“ Mileta Novakovića (81).

Kako se navodi u optužnom predlogu Jovanović je 21. maja ove godine oko 13.20 sati na Bulevaru Zorana Đinđića upravljajući motociklom „Honda” ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio javni saobraćaj usled čega je nastupila teška telesna povreda a zatim i Novakovićeva smrt.

Kako je navelo tužilaštvo, motociklista je na sredini leve kolovozne trake brzinom od 23 kilometra na čas udario pešaka što je dovelo do njegovog odbacivanja na kolovoz. Novaković je zadobio teške povrede glave, grudnog koša i ekstremiteta usled kojih je iste večeri preminuo u niškom UKC:

Tužilaštvo Jovanovića tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i osim kazne od najmanje tri godine zatvora traži i izricanje mere bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom „A“ kategorije u trajanju od najmanje pet godina.

Optuženi Jovanović se nalazi u pritvoru zbog, kako je navelo tužilaštvo, mogućnosti da će u kratkom periodu ponoviti delo.

Prof. dr Mile Novaković bio je direktor niškog tekstilnog preduzeća „Niteks“ više od 25 godina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com