Društvo

Milić: Od 1. februara građani će imati novi, kvalitetniji sistem javnog gradskog prevoza

Postojeći ugovori javno-privatnog partnerstva paketa na linijama javnog gradskog prevoza ističu, a JKP “Direkcija za javni prevoz Grada Niša” uveliko priprema mere kako bi građanima pobezbedili prevoz bez prekida, poručeno je na današnjoj sednici Gradskog veća.

Kako je poručio Milan Milić, v.d. direktora JKP “Direckija za javni prevoz Grada Niša, pošto paketi 2 i 3 ističu u februaru 2020. godine, a paketi 1 i 4 u septembru 2019. javlja se razlika od pet meseci, a novi paket javno-privatnog partnerstva trebalo bi da bude jedinstven i trebalo bi da krene u isto vreme.

“Određeno je da to bude datum isteka poslednjeg ugovora, dakle od 1. februara. Period od septembra do februara treba da se pokrije novim sistemom prevoza na paketima 1 i 4 i upravo je Gradsko veće danas ovlastilo Direkciju da preduzme sve potrebne mere kako bi naši građani imali siguran prevoz bez prekida”, istakao je Milić.

On je dodao da će javna nabavka biti raspisana čim ova odluka Gradskog veća prođe skupštinsku proceduru, a Direkcija uveliko radi na tome i priprema neophodna dokumenta.

Foto: P. V.

“Studija koju je naručio Grad je pri kraju i već sledeće nedelje imaćemo konačnu verziju. Nama je dostavljana radna verzija na koju smo mi imali primedbe i zapažanja. To su neka naša iskustva koja smo u prethodnom periodu stekli, a upravo se odnose na zloupotrebe prevoznika i u novom ugovoru to ćemo svesti na minimum”, poručio je Milić.

Uslov će biti da se poveća kvalitet prevoza prema sugrađanima.

“Pre svega mislim na niskopodne autobuse i autobuse sa klima uređajima. Siguran sam da će to biti uslov za naredni sistem javnog prevoza”, rekao je Milić.

Stanica na Trošarini koja je bila granica između dve zone, zbog čega su se mnogi građani žalili Direkciji, biće pomerena za stanicu ili dve, dodao je Milan Milić.

“To jednostavno nije prirodna granica dve zone. Utvrđeni su pravi putnički tokovi gde putnici ulaze i silaze. Tako da je jedan od segmenata projekta bio i zonski tarifni sistem, odnosno zoniranje onako kako to struka kaže. Siguran sam da će u toj raspodeli granica zone biti pomerena za stanicu ili dve prema Niškoj Banji”, kazao je Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com