Društvo

Putnike u gradskim autobusima bez maske opominju sami građani

Sa hladnijim danima se povećava i broj putnika u gradskim autobusima, a koliko oni poštuju propisane mere kako bi se zaštitili od koronavirusa provereva i Milan  Milić, direktor Direkcije za javni gradski prevoz. On naglašava da prevoznici poštuju sve mere koje su im naložene, a kada se radi o putnicima njih, pored Komunalne milicije i Sanitrane inspekcije, kontrolišu i sami sugrađeni pa kada neko uđe u autobus bez maske usledi opomena ostalih građana.

 

 

‚‚Sve mere koje je propisao štab za vanredne situacije se poštuju, a ona najbitnija koje svi moraju da se pridržavaju je nošenje maski u vozilima javnog prevoza. I sami smo se uverili da se svi putnici nose meske, a ako i ima nekih izolovanih slučajeva, da neko uđe bez maske, reaguju ostali putnici i naša kontrola” – kaže Milić.

On dodaje da ponašanje putnika u gradskim autobusima kontroliše i Komunalna milicija kao i Sanitrana inspekcija. Milić dodaje i da su građanima na raspolaganju svi autobusi koje imaju prevoznici kako bi u vozilima bilo što manje putnika iz razloga da se ostvari fizička distanca.

Milan Milić, foto: V. P.

‚‚Putnicima je na raspolaganju maskimalni broj vozila i maksimalan broj polazaka od 8. maja od kada vozila saobraćaju po zimskom redu vožnje. Prevoznici su sva vozila sa  kojima su konkurisali stavili u pogon i sada rade sa  maksimalnim kapacitetima. Razlog je opravo taj, da se građanima ponudi što više vozila, a samim tim i prostora kako bi mogli da drže odgovarajuću distancu” – kaže Milić.

U periodu kada odlaze i vraćaju se sa posla više  je građana u gradskim autobusima, ali ukoliko se koriste maske i vodi računa o udaljenosti neće biti problema.

Milić napominje da zimski red vožnje znači i veći broj polazaka, a to povlači i manje intervale između vozila, pa putnici, ukoliko vide da je autobus već pun mogu da sačekaju drugi a da ne izbube puno vremena.

‚‚Vozno osoblje se pridržava svih mera, jer je to njihovo radno mesto i njima je u interesu da zaštite sebe. Naše osoblje i dezinfikuje vozila na kraju svakog polaska, brišu se rukohvati, sedišta, nasloni. Na kraju svakog polaska vozila se i vetre” – kaže Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com