Virus Korona

Redukuje se autobuski prevoz u večernjim satima, pojačava u takozvanom „špicu“

Zbog ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata, trgovinskih centara, pozorišta i drugih ustanova, Direkcija za javni prevoz Grada Niša redukovaće od danas do 3. decembra polaske na gradskim linija u popodnevnim i večernjim satima, a povećati broj polazaka u „špicu“, rekao je agenciji direktor Milan Milić.

On je kazao da će biti ukinuti pojedini polasci posle 17 časova.

Milan Milić, direktor Direkcije za javni prevoz grada Niša; foto: V. P.

„Ne radi se o velikoj redukciji. Nakon 17 časova je već mnogo manje putnika u autobusima, tako da ukidanje pojedinih linija neće ni osetiti“, izjavio je Milić.

Prema njegovim rečima, broj polazaka u „špicevima“ biće povećan u skladu sa preporukama Kriznog štaba.
Milić je istkao da će u vreme kada najveći broj gradjana Niša odlazi na posao i vraća se sa posla, broj autobusa biti povećan sa 121 na 130.

Kako je kazao Milić, u autobusima koji saobraćaju u gradskom prevozu u Nišu nema velikih gužvi, tako da nema potrebe za ograničavanjem broja putnika.

Direkcija za javni prevoz Niš je još na početku epidemije obavezala sve prevoznike da više puta u toku dana čiste i dezinfikuju autobuse, a putnici su obavezni da nose maske.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close