Društvo

Iduće godine novine u javnom gradskom prevozu

Građani Niša su u ovoj godini dobili novi, kvalitetniji javni gradski prevoz sa novim vozilima koja su niskopodna i klimatizovana, uveden je i veći broj polazaka kao i veći broj linija tako da smo zadovoljni što se tiče tog dela posla, kaže Milan Milić, direktor Direkcije za javni gradski prevoz Niš.

 

“Situacija u drugoj polovini godine je dosta uticala na to da se poremeti celokupan život što je u mnogome uticalo i na javni gradski prevoz i naš rad. Broj putnika je smanjen, javni prevoz se odvijao otežano i to je obeleželo ovu godinu”, kazao je Milić.

Dodaje da je poslovanje Direkcije stabilno, ali smanjen broj putnika je značio i manje para u kasi iz koje se plaća prevoz.

Milan Milić, direktor Direkcije za javni prevoz grada Niša; foto: V. P.

“Grad je morao da izdvoji dodatna sredstva kako bi prevoznicima platio i namirio dugovanja za obavljen prevoz. Sada je sve to stabilno, građani to nisu ni osetili, saobraćaj se odvija u kontinuitetu, zadržali smo veći broj polazaka čak i u ovom vremenu kako bi građani mogli da ispoštuju predviđene epidemiološke mere. Tako planiramo da radimo i u narednoj godini”, kazao je Milić.

Za iduću godinu su planirane i neke novine.

“Aktiviraćemo aplikaciju koja će obavljati najavu dolaska vozila u realnom vremenu na stajalištima, a druga novina je uvođenje elektronskih kartica koje će omogućiti bezkontaktnu kupovinu pojedinačnih karata u vozilu kod vozača. Na taj način se smanjuje razmenjivanje novca i prenos virusa, ali i problemi koji nastaju kada kondukter nema sitan novac za koji bi vratio putniku”, dodaje Milić.

Uvođenje novina zavisi od epidemiološke situacije, ali je u planu da one zažive od aprila iduće godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A ja mislio formiraju preduzece za gradski prevoz i uvode trolejbuse, ono neko šminkanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com