Društvo

Glavna autobuska stanica seli se iza Duvanske industrije?

Bulevar koji će spajati Bulevar Nikole Tesle i 12.februar bi, kako je potvrđeno na Gradskom veću, trebalo da bude mesto nove stanice međugradskih autobusa.

Kako tvrde, ova lokacija je pogodnija za saobraćaj jer će autobusi izbeći gužvu u centru grada, blizu je aerodroma a Tvrđava će, napokon, pokazati svu svoju lepotu.

Kako objašnjava Miroljub Stanković, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove, ovaj bulevar biće deo novog kružnog prstena oko grada – od Bulevara Medijana, Somborskog bulevara, zatim pored kasarne Knjaz Mihailo, do Bulevara Nikola Tesla I 12.februar.

Prvi koraci u izmeštanju stanice je izmena Generalnog urbanistočkog plana kao I Plana generalne regulacije GO Crveni Krst, što bi trebalo da bude završeno do kraja godine. Prema Stankovićevim rečima, eventualno bi I projektna dokumentacije mogla da bude završena pre početka 2018, ali precizan datum kada će stanica biti izmeštena, kako kaže, još uvek ne može da se precizira. Prema planovima, stanicu kod Tvrđave koristiće samo prigradski autobusi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com