Ekonomija

(VIDEO) Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića pri kraju

Završava se najveći infrastrukturni objekat u gradu, Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića koji spaja dve gradske opštine, GO Pantelej i GO Crveni Krst.

Ardija, nekadašnje vojno zemljište, sprema se za novo naselje u kome će se, u drugoj fazi, graditi stanovi za snage bezbednosti.

Asfaltiranje dva kilometra bulevara koji će saobraćaj u gradu rasteretiti je u toku a radove su obišli gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković i predsednik opštine Crveni Krst prof. dr Miroslav Milutinović. Završetak radova očekuje se početkom leta kada bi mogli da preko novog Bulevara na Panteleju krenu vozila i stignu brže do Crvenog Krsta i dalje auto-putem ka jugu i severu zemlje.

Ovaj projekat težak je oko pola milijarde dinara, a novac je obezbeđen iz gradske kase.

“Bez pomoći države uradićemo ovaj bulevar, prvi posle dugog vremena i verujem da će građani biti zadovoljni jer će lakše moći do istočnog kraka Koridora 10 na jednoj i ka Beogradu i dalje ka severu na drugoj strani”, kazala je Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša.

“Očekujemo da u junu mesecu kompletno završimo obe trake i da pustimo saobraćaj. Paralelno sa bulevarom radimo i servisnu saobraćajnicu sa strane i pripremamo teren za sledeću fazu koja se odnosi na osvetljenje i infrastrukturu u zelenom pojasu”,rekao je Zoran Prokić, direktor Direkcije za izgradnju Grada.

Izgradnja ovog bulevara predstavljena je kao velika razvojna šansa i “mamac” za nove investitore.

“Nećemo više morati kroz gužvu u Knjževačkoj ulici i Jagodin mali, što je višedecenijski problem bio, to nas najviše veseli”, rekla je Nataša Stanković, predsednica GO Pantelej.

“Uz povezivanje dva opštine, a tu je Koridor 10, tu je železnica, tu je aerodrom, pa će biti zadovoljni i građani, a i potencijalni zainteresovani investitori”, kaže Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni Krst Niš.

Uz proširenje Naučno tehnološkog parka tu je i rekonstrukcija prijemne zgrade na aerodromu, rekonstrukcija pruge prema Brestovcu, početak rekonstrukcije pruge ka Dimitrovgradu što predstavlja početak izgradnje zaobilaznice od 22 km uz najavu ministra Vesica o modernizaciji brze pruge prema Beogradu, Niš može da raduna na bolje povezivanje i veće razvojne šanse, zaključili su predstavnici grada i opština.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. A pod gotovim se misli i trotoari da se rese ili samo taj prvi sloj asfalta, posto vec poprilicno duze vreme ljudi ne mogu do svojih zgrada i kuca jer su trotoari raskopani..

  2. Šteta što je propuštena prilika da se uradi šira saobraćajnica sa tri kolovozne trake u svakom smeru, biće novo naselje tu! Treba misliti na sledećih 50 godina a ne samo na trenutne potrebe!

  3. A sta ce biti sa Rimskim akvaduktom koji se nalazi na jednoj traci puta? Unisticete kulturno blago?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com