Društvo

Bulevar koji spaja dve opštine biće završen za dva, tri meseca

Radovi na Bulevaru Pantelejmona koji podrazumeva povezivanje sa Bulevarom Nikole Tesle i Bulevarom heroja sa Košara, a koji se nalazi na teritoriji gradske opštine Crveni Krst uveliko su u toku. Veza između ova dva Bulevara nosiće ime potpukovnika Gorana Ostojića.

Kako nadležni najavljuju, završetak sve tri faze očekuje se za dva, tri meseca.

Prva faza je završena, druga se uveliko radi, dok se uveliko čeka završetak i treće kojom će ova saobraćajnica bulevarskog tipa biti puštena u rad.

“Uveliko se radi na drugoj fazi Bulevara Svetog Pantelejmona, naše mašine su na terenu. Izgradnjom te važne saobraćajnice regulisaćemo saobraćaj i osloboditi deo grada od velikogbroja automobila, ali i ono što je bitno, jeste da ćemo spojiti dve gradske opštine, veoma važne i velike, Pantelej i Crveni krst spojiti na taj način. Ljudima koji koriste neku vrstu skraćenog puta do izlaza ka autoputu dati mogućnost da brže i sigurnije stignu”, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Spajanjem ove dve opštine rasteretiće se saobraćaj u Jagodin Mali i Knjaževačkoj ulici.

“Saobraćajnica bulevarskog tipa će jako značiti ljudima koji žive na Panteleju i ljudima koji dolaze pravca Istoka i izlaze na izlaz Centar. Verujem da ćemo u neko doba, u proseku dva do tri meseca imati kompletno urađenu saobraćajnicu sa sve tri faze – prva je završena, druga se radi i treća se očekuje da bude završena u roku dva – tri meseca”, pojašnjava.

Podsetimo, na trasi novog Bulevara Sveti Pantelejmon, prilikom radova, pronađeno je retko nalazište – ostaci rimskog vodovoda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Kod kruznog toka bul Nikola Tesla i bul Heroja Kosara ,su njive i sikara.Proci ce verovatno godine dok se to zavrsi.Dva meseca su predizborne ,i za malu decu price! Politicari nam vredjaju zdrav razum! Dokle vise?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com