Društvo

Stanovnici Delijskog Visa blokirali ponovo Bulevar Svetog cara Konstantina, a u ponedeljak protestuju ispred Gradske kuće

Stanovnici niškog naselja Delijski Vis u petak su na jedan sat blokirali Bulevar Svetog cara Konstantina kod „Stop Šopa“ u znak protesta što se komunalni problemi u njihovom naselju ne rešavaju i imaju i dalje neasfaltirane ulice i ulice bez atmosferske kanalizacije.

Jučerašnji protest bio je 22. po redu, a stanovnici Delijskog visa najavili su da će ih biti i dalje, ali će u ponedeljak 15. aprila protestovati i ispred Gradske kuće.

Dejan Veličković, jedan od organizatora okupljanja kazao je da će se nezadovoljni građani okupiti ispred kabineta gradonačelnice Niša u osam časova ujutru i biti na tom mestu sve dok ih gradonačelnice ne pozove na sastanak ili im se ne obrati.

„Odabrali smo to vreme za protest jer je tada kompletno rukovodstvo grada u Gradskoj kući, imaju sastanke i dogovore za predstojeću sedmicu. Mi ćemo doneti stolove, stočiće, klupice i plinske rešoe na kojima ćemo kuvati kafu i čekati da konačno dobijemo priliku da razgovaramo sa gradonačelnicom“, istakao je Veličković.

Foto: Niške Vesti/B.Lj.

Prema njegovim rečima, ukloliko se ni posle ponedeljka bageri i mašine za asfaltiranje ne pojave u njihovom naselju, ponovo će u petak blokirati Bulevar Svetog cara Konstantina.

„Mi smo sve uradili što se od nas tražilo da bi komunalni problemi u naselju počeli da se rešavaju. Red je da i grad nešto učini za nas. Onog momemnta kada naši problemi budu rešeni prestajemo sa protestima i blokadama. Protesti i blokade zavise od njih, ne od nas“, naglasio je Veličković.

On je kazao da im je gradonačelnica Niša prošlog leta obećala rešavanje svih komunalnih problema do kraja 2023. godine.

„Kada smo krenuli sa protestima i blokadama počeli su nešto da rade i asfaltirali su šest ulica, ali je osam ostalo neasfaltirano. Ostao je nerešen i problem sa plavljenjem dela naselja pored pruge. Posle svake malo jače kiše u tom delu Delijskog Visa bivaju poplavljene kuće i dvorišta“, rekao je Veličković.

Okupljeni građani istakli su da decenijama u naselju ili gaze blato ili gaze prašinu, tako da im teško pada kada čuju da se milioni evra iz državnog budžeta daju za auto-puteve, pruge, avione i druge luksuzne stvari, a da nema para za ulice u njihovom naselju.

Mira Petrović je kazala da je ogorčena što nema para za ulice u kojima živi sirotinja

„Zašto smo glasali i gradonačelnicu i predsednika opštine Paliula? Naše glasove su dobili da bi bili na tom mestu. Nemam ništa protiv njih, ali treba da urade nešto za nas. Predsednik opštine nije došao da nas pita šta hoćemo, a kada je trebalo da se glasa, išli su od kuće do kuće i molili da glasamo za njih“, rekla je Petrović.

Slađana Nikolić, stanovnica Delijskog visa, kazala je da su žitelji tog naselja legalizovali svoje kuće i uredno plaćaju poreze i komunalne račune, ali nemaju iste uslove kao stanovnici ostalih niških naselja.

„U redu je da plaćamo porez, ali kada ćemo imati korist od toga. Umrećemo, a nećemo dočekati asfalt. Ja živim u naselju 40 godina i ništa se nije promenilo od tada. Kada padne kiša ne možete ulicom da prođete ni pešice, a kamoli kolima. Ulicom teče reka, moramo da dežuramo da nam ne poplavi kuće. Kada je suša prašina je do guše, ne možete da izađete ni na terasu, ni u dvorište. Sad su nam posipali ulicu nekim kamenjem, polomismo noge gazeći ga“, istakla je Nikolić.

Prema rečima stanovnika Delijskog Visa sve do nedavno u njihovom naselju bila je asfaltirana samo jedna ulica i to zato što je čovek koji živi u toj ulici bio dobar prijatelj sa predsednikom opštine i direktorom Direkcije za izgradnju grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com