Foto Video ubod

FOTO UBOD: Pseći snovi na veštačkoj travi

Plato obložen veštačkom travom u ulici Nikole Pašića, ovih dana je prebivalište desetinama pasa lutalica. U hladnim zimskim danima, kada temperatura ide i ispod nule, jadničci bez krova nad glavom, ovde nalaze dom. Prolaznici ih često mogu videti i kako spokojno spavaju, jedan pored drugog, da bude toplije.

Pseći snovi Foto: Olivera Sašek Radulović

Ovi psi su miroljubivi i nikoga ne napadaju. Poneki tek ustane da protegne noge, zagleda se u daljinu, pa ponovo od tela napravi klupko da bi mu bilo toplije.

Inače, statistika kaže da životinje koji žive na ulici imaju do tri puta kraći životni vek od onih koje su čuvane, mažene i pažene u porodicama.

Nasuprot kućnim ljubimcima, ulične životinje su stalno izložene stresu i moraju da se bore za goli opstanak. Brane se od drugih životinja, neljubaznih ljudi, saobraćaja… često su izložene i zaraznim bolestima koje im prenose druge životinje.

Naročito tokom zime, ulični psi i mačke utočište nalaze ispod nekog automobila, pa ako se ne pomere na vreme, poginu kada vlasnik upali motor.

Životinje vole i slatkast miris antifriza, pa se desi da u dvorištu ili na ulici naiđu na njega i poližu, što, zbog toksičnosti, dovodi do smrti koja je bolna i dugotrajna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com