Društvo

Sotirovski: Novo prihvatilište za pse u Nišu, kao proširenje postojećeg

Lokacija za izgradnju prihvatilišta za pse u Nišu i dalje je sporna, ali će prihvatilište verovatno biti izgrađeno kao proširenje postojećeg, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Postojeće prihvatilište nalazi se u delu gradske deponije, a Sotirovski je kazala da su za to rešenje “našli zajednički jezik” sa udruženjima za zaštitu životinja.

Prema njenim rečima i sada se nastoji da pse lutalice radnici Javno komunalnog preduzeća “Mediana” u što većem broju sklanjaju sa ulice, dok ih udruženja kasnije otuda udomljavaju.

“Mediana” hvata pse, a udruženja kontrolišu njihov rad. Tačno se zna koliko je pasa dnevno uhvaćeno, kakvo je njihovo zdravstveno stanje”, izjavila je Sotirovski gostujući u programu televizije “Zona plus”.

Ona je rekla da grad namerava da se sa zdravstvenim ustanovama dogovori o promeni takozvanog algoritma, kako bi se precizno utvrdilo da li je ujed psa “fingiran” zbog naplate odštete iz gradskog budžeta.

“Nastavljamo sa sterilizacijom pasa lutalica, ali su nam i dalje veliki problem vlasnički psi. Imate štence pa dva pustite na ulicu i onda sutradan imamo 22”, kazala je Sotirovski.

Foto: B.LJ.

Predstavnici grada Niša su tokom prošle godine u više navrata najavljivali da će regionalno prihvatilište za pse biti izgrađeno nadomak sela Duga Poljana kraj Gadžinog Hana.

Meštani su zbog toga protestovali i najavili da će stati “ispred bagera” ukoliko počne gradnja tog objekta, uz obrazloženje da u selu nema dovoljno vode ni za meštane, a kamoli za 2.000 pasa.

Kao razlog protesta meštani su naveli i buku i zagađenje koje bi donelo dovođenje velikog broja pasa nadomak njihovih kuća.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com