Društvo

Neophodno je skloniti pse sa ulice. Grad nije odustao od izgradnje regionalnog prihvatilišta

Regionalno prihvatilište za pse lutalice sa područja Niša, Gadžinog Hana i Svrljiga, biće gradjeno u selu Duga Poljana kraj Gadžinog Hana, uprkos protivljenju i protestima meštana tog sela i društva za zaštitu životinja.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski kazala je danas da se od ideje o izgradnji prihvatilišta ne odustaje jer je više nego neophodno da se psi sklone sa ulice, iz više razloga.

Sklanjanje pasa sa ulica, dodala je, neophodno je zbog bezbednosti gradjana, kao i zbog bezbednosti samih životinja.

“Da li je bezbednije i bolje da psi budu na jednom mestu, pod stalnom veterinarskom kontrolom i nahranjeni ili da se nalaze u na ulici, da jure prolaznike, istračavaju ispred automobila i stvaraju ružnu sliku u gradu”, zapitala je Sotirovski.

Ona je, kao važan razlog za izgradnju prihvatilišta i sklanjanje pasa sa ulica navela i to što grad Niš plaća na ime obeštećenja 100 miliona dinara godišnje gradjanima koji pokrenu sudski spor i onima koji se opredele za mirno rešavanje spora.

“Možda bismo mogli da se dogovorimo i ovako, da mi sterilišemo sve pse i da ih označimo čipom koji će biti vidljiv, a da sve građane koji tuže grad od ujeda psa preusmerimo da tuže Društva za zaštitu životinju. Ako su ona spremna na tu vrstu saradnje zašto da ne. Ipak, mislim da je naša ideja bolja, da obezbedimo tim psima adekvatne uslove. Setite se da smo im mi ponudili i drugu lokaciju, prema Svrljigu. Tada su rekli da im je to daleko. Ja pitam zbog čega Udruženja žele da im se psi nalaze na ulici, koja je to vrsta interesa. Ne radimo mi ništa što ne rade druge evropske zemlje. Jedino što želimo je da te pse sklonimo sa ulice”, istakla je gradonačelnica.

Društva za zaštitu životinja su bila na razgovor kod gradonačelnice i tada im je ponuđeno da oni sami pronađu lokaciju. Do ovog trenutka taj predlog nije stigao.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Đačka mesečna karta do Niša je 10000, radnička i više a autobusa nema dovoljno. Protiv azila sam, postoji drugo rešenje a ako ga grade neka to bude na niškoj teritoriji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com