Društvo

Dres sa potpisima igrača RK Železničar na licitaciji

Lokalna fondacija Niš (LFN) otvara novu licitaciju, na kojoj se nalazi dres RK Železničar, sa potpisima svih sadašnjih igrača. Železničar je jedan od najvećih brendova Niša i sportski kolektiv koji je omiljen, istinski dragocen Nišlijama, zbog toga je i za LFN dres koji se sada nalazi na licitaciji od izuzetnog značaja.

 

Nadmetanje zainteresovanih navijača i ljubitelja sporta za ovaj vredan dres sa potpisima naših rukometaša je otvoreno do petka 30. aprila u 16 sati. Početna cena je 4.000 dinara, a ponude se daju isključivo na fb stranici Lokalne fondacije Niš.

Foto: LFN

RK Železničar je nastao 1949. godine kao sekcija u okviru istoimenog Fiskulturnog društva.
U bogatoj klupskoj istoriji zabeležio je mnogo uspeha, redovno bio u vrhu domaćeg rukometa, a često i na međunarodnoj sceni beležio izuzetne rezultate, među kojima se ističe i finale Kupa pobednika kupova 1978. godine u Dortmundu protiv Gumersbaha. Naša „Želja“ je i sedmostruki osvajač domaćeg kupa, a poslednji trofej u ovom takmičenju osvojen je 2018. godine. U ovom klubu su se afirmisali mnogobrojni vrhunski rukometaši, reprezentativci i velikani sporta.

 

“Klub danas prolazi kroz težak period i finansijsku krizu, ali se hrabro bori, pokazuje karakter i snagu kojom se uprkos svemu čvrsto drži u vrhu srpskog rukometa. Igrači ponosno nose dres ovog kluba, na svakoj utakmici daju svoj maksimum u želji da dostojno reprezentuju veliki Železničar i grad Niš. LFN se zahvaljuje klubu i rukometašima koji su potpisali dres i želi da javno pruži podršku i istakne koliko je RK Železničar važan deo istorije, sadašnjosti i budućnosti našeg grada. Zdrave sportske, lokalne priče neophodne su za zdravo društvo”, ističu organizatori licitacije.

 

Oni su pozvali Nišlije, navijače Železničara, sve ljubitelje sporta da učestvuju u licitaciji, pokažu lokal patriotizam i ljubav prema sportu i gradu. Pobednik licitacije donacijom pomaže i razvoj lokalne zajednice u Nišu jer će novac biti uložen u fond kroz koji se podržavaju najbolje ideje građana – u gradskim, prigradskim i seoskim sredinama, na teritoriji svih pet gradskih opština u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com